LA REALITAT SUPERA LA FICCIÓ D''EX MACHINA'

Un robot burla la intel·ligència humana i s'escapa a Rússia

L'enginyer es va oblidar tancar la porta del laboratori i el prototip Promobot V3 va sortir a descobrir el món

El model es presentarà en societat a les fires de San Francisco i Moscou del setembre vinent

El prototip V3 de Promobot va formar un considerable embús després de fugir del laboratori. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'Ex Machina' un programador informàtic és convidat pel president de la companyia per a la qual treballa amb l'objectiu de fer-li la prova de Turing a un androide amb intel·ligència artificial, això és, calibrar l'habilitat d'una màquina de mostrar un comportament intel·ligent similar o impossible de diferenciar del d'una persona. El robot és en aquella pel·lícula una genial i freda i calculadora Alicia Vikander i en aquesta notícia, un model menys sensual de la companyia Promobot L'empresa, especialitzada a crear sistemes autònoms que puguin moure's i actuar amb independència sense que hàgim d'estar vigilant si realitzen bé o malament la seva feina, va tenir una bona sorpresa dimarts passat quan un dels seus dispositius va pensar més del compte i, literalment, es va escapar de la zona de proves de les instal·lacions on va ser creat, a Perm, als Urals.

L'humanoide blanc i refet va aprofitar la badada d'un enginyer que estava treballant al laboratori per escapar-se per la porta que l'home es va deixar oberta, segons ha explicat l'agència de notícies russa Sputnik.

El robot devia pensar que aquella era la seva i va sortir a conèixer el món. El carrer, un món nou per descobrir.

EMBÚS DE TRÀNSIT

No obstant, la bateria li va jugar una mala passada i, després d'haver avançat 50 metres, es va quedar sense força, aturat al mig d'un carrer, i provocant un bon embús de trànsit.

La web de l'empresa recull el curiós i inquietant succés. "Vam descobrir que havia desaparegut 40 minuts després". Així mateix, s'assegura que l'embotellament també es va produir a les voreres, on els transeünts s'apilotaven per fotografiar l'androide amb els seus mòbils.

LABORATORI D'INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Notícies relacionades

Promobot explica que l'anècdota li ha costat una amonestació d'un agent de trànsit, així com també canviaran el lloc on els seus robots seran sotmesos als diferents tests d'intel·ligència artificial.

Diversos vídeos que circulen a Youtube mostren la breu però autònoma excursió del prototip Promobot V3, que es presentarà al món sencer la tardor que ve (a les fires de tecnologia que se celebraran al setembre a San Francisco i Moscou).

Temes:

Rússia Robots