polèmica sobre un animal

Loro Parque desmenteix que l'orca Morgan es vulgui suïcidar

Un vídeo d'una plataforma animalista denuncia l'estranya actitud del cetaci en un zoològic de Tenerife

Young children get a close-up view of an Orca killer whale during a visit to the animal theme park SeaWorld in San Diego, California March 19, 2014   REUTERS/Mike Blake   (UNITED STATES - Tags: ANIMALS ENVIRONMENT SOCIETY TRAVEL TPX IMAGES OF THE DAY)

Young children get a close-up view of an Orca killer whale during a visit to the animal theme park SeaWorld in San Diego, California March 19, 2014 REUTERS/Mike Blake (UNITED STATES - Tags: ANIMALS ENVIRONMENT SOCIETY TRAVEL TPX IMAGES OF THE DAY) / MIKE BLAKE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El zoològic Loro Parque, ubicat a Tenerife, ha desmentit en un comunicat les informacions aparegudes en diferents mitjans sobre un possible intent de suïcidi d'una de les orques del parc, coneguda com a Morgan. El grup animalista Dolphin Project va publicar un vídeo en la palataforma Vimeo en què es veu l'animal fora de l'aigua. 'Morgan ensenya que alguna cosa va malament amb el seu captiveri', titula el text de la plataforma que denuncia el cas. Testimonis de l'escena expliquen que l'orca es va mantenir fora de l'aigua un mínim de 10 minuts després de l'espectacle en què participa, segons explica Dolphin Project. Un temps inusual i que no es pot explicar, expliquen. 

"No he vist mai aquest estrany comportament en la natura", assegura Richard O'Barry, protagonista del documental guanyador de l'Oscar 'The cove' i fundador del Dolphin Project. 

Morgan on concrete slide-out, Loro Parque, 05/16 from Dolphin Project on Vimeo.

Notícies relacionades

En el comunicat, Loro Parque acusa Dolphin Project de llançar una campanya "amb un objectiu antizoo i sense cap interès real pel benestar de l'animal". Segons el parc, és "absurd pretendre que amb un vídeo d'aquesta durada i qualitat es pugui arribar a les conclusions que siguin gens encertades". A més, asseguren que l'"estada voluntària fora de l'aigua és un comportament natural en orques salvatges", com és el cas de Morgan, capturada en aigües holandeses el 2010 per a la seva rehabilitació. No s'ha tornat a posar mai en llibertat. Una web --totalment inactiva des de fa més d'un any-- denuncia el cas del cetaci i incorpora un comptador amb els anys, dies, hores, minuts i segons de captiveri de l'animal.

El comunicat també especifica que les orques estan "entrenades per sortir de l'aigua de manera voluntària".

Temes:

Animals