ES BUSCA

Sam, el gos de peluix que es va perdre en el seu viatge a l'espai

L'entranyable nino formava part d'un projecte de ciències d'una escola de primària d'Anglaterra i va arribar fins a l'estratosfera

sam

sam

1
Es llegeix en minuts
CARLA GARCIA / BARCELONA

Es diu Sam i va ser vist per última vegada sobrevolant Yorkshire del Nord, al nord-oest d'Anglaterra. Aquest gos de peluix era el protagonista del projecte de ciències d'uns alumnes d'una escola de primària de la badia de Morecambe (Anglaterra). Els estudiants van pensar a enviar el peluix a l'espai lligat a un globus d'heli, un GPS i una càmera. Així ho van fer i Sam va arribar a l'estratosfera, però no va tornar. 

Notícies relacionades

L'experiment va funcionar i, després d'emprendre el seu viatge dimarts passat des del Midland Hotel, el peluix va aconseguir arribar als 25 quilòmetres d'altitud. Va ser llavors quan el globus es va desprendre de la resta de l'equip. I aquí van començar els problemes per al Sam: els alumnes de Morecambe han aconseguit localitzar la càmera i recuperar les imatges del viatge gràcies al GPS, però no hi ha ni rastre del gos de peluix.

A internet són molts els que s'estan bolcant en la recerca de l'intrèpid nino. La BBC ha fet córrer la notícia i ha ofert la seva seu de Lancashire com a centre de contacte per si algú té alguna pista sobre el parador del Sam.