20 ANYS MUTANT

Herbert Chavez, el filipí que s'ha operat 26 vegades per ser Superman

S'ha modificat el nas, els llavis, la barbeta, els malucs i s'ha blanquejat la pell, i ara vol allargar-se les cames i posar-se lentilles permanents

1017123 663479560358153 501098049 n

1017123 663479560358153 501098049 n

3
Es llegeix en minuts

El filipí Herbert Chavez, que s'autodenomina el "principal fan mundial" de Superman, ha passat per un total de 26 doloroses operacions de cirurgia estètica per transformar la seva cara asiàtica en un calc de la del seu ídol.

"Superman sempre ha sigut una obsessió per a mi, des que vaig veure una de les seves pel·lícules quan només tenia 4 anys", diu Chavez, envoltat d'estàtues de mida natural d'un dels superherois més populars de la història.

AMBIENTACIÓ DE SUPERMAN

A la seva modesta residència, situada a la província de Laguna, al sud-est de Manila, la famosa "S" de Superman hi és per tot arreu: des de la taula del menjador passant per la cortina de la dutxa, els vasos, plats, tasses, la pasta de dents, el raspall, el xampú o la catifa del bany.

"Sempre ha sigut el meu somni ser igual que ell i he fet tot el possible per ser-ho", explica amb un somriure.

DUES DÈCADES DE TRACTAMENTS

Per aconseguir-ho, Herbert Chavez, de 39 anys, ha sotmès el seu cos a intensos i extrems tractaments mèdics durant gairebé dues dècades amb l'objectiu de transformar la seva pell morena i els trets asiàtics en una còpia dels d'aquest personatge de còmic, un home occidental de faccions marcades, pell clara i ulls blaus.

"La primera operació va ser el 1998, quan em vaig operar el nas perquè no fos tan rodó", concreta.

En total, 26 operacions de cirurgia estètica al nas, els llavis, la barbeta i els malucs --així com liposuccions i blanquejos de pell-- que li donen un aspecte radicalment diferent del que tenia quan va començar els procediments però que, segons el filipí, no han sigut suficients.

LENTILLES PERMANENTS

Chavez encara no es conforma amb el seu físic i es vol sotmetre a una operació per implantar-se lentilles blaves permanents i a un altre procediment per allargar-se les cames, una de les operacions d'estètica més doloroses.

"Encara em queda allargar-me les cames per assemblar-me més i tot a Superman, perquè sóc filipí i per tant no sóc gaire alt. I posar-me ulls blaus, per descomptat", afirma.

"El dolor per a mi no és cap obstacle. Haver-me convertit en Superman és el meu regal per a tots els filipins", diu convençut.

SOBRENOM

El 'Pinoy Superman', com se'l coneix a les Filipines, s'estima més no parlar de quants diners ha invertit en el peculiar aspecte que té i assenyala que la majoria de les operacions han sigut gratuïtes, però en entrevistes amb mitjans locals ha parlat d'uns 6.000 dòlars.

Chavez, que es guanya la vida amb diverses botigues de disfresses a la localitat de Calamba, on viu, també ostenta el rècord Guinness del nombre més alt de figures i objectes relacionats amb Superman, 1.253 articles certificats, tot i que ell apunta que "en realitat són uns 5.000" els que té.

AJUDAR EL PROÏSME

El seu principal objectiu en la vida, no obstant, diu que és demostrar als filipins el veritable significat de ser un superheroi, que passa per ajudar el veí i ser tolerants amb el proïsme.

"Vull llançar el missatge que tothom pot ser un heroi, que tots portem a dins aquesta possibilitat", apunta Chavez, que diu que predica amb l'exemple.

"Moltes vegades surto al carrer vestit amb la disfressa de Superman per arrencar un somriure als nens. Moltes altres compro menjar i em dedico a repartir-lo entre la gent que no té res", afirma.

Chavez està tan convençut del seu rol de superheroi, que assegura que ha notat que l'últim any s'està convertint "en el Superman real".

Notícies relacionades

"Hi ha hagut certs esdeveniments en la meva vida que m'han fet adonar-me que jo sóc el Superman de debò. Per exemple, tinc gairebé 40 anys i no tinc pràcticament arrugues. ¿No és massa coincidència?", es pregunta.

"Això és perquè sóc Superman. De moment no puc volar, però per ser un superheroi no cal tenir superpoders", sentencia.

Temes:

Superman