VUITENS DE FINAL DE L’EUROCOPA

El rearmament moral d’Espanya abans de jugar davant Croàcia

La selecció arriba enfortida als encreuaments eliminatoris del torneig continental després de patir una fase de grups catàrtica, que va acabar amb un reconeixement en forma de golejada

El rearmament moral d’Espanya abans de jugar davant Croàcia

Marcelo del Pozo

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després d’un inici d’Eurocopa més que dubitatiu, amb dos empats que van deixar mal sabor de boca, la golejada davant Eslovàquia en la jornada decisiva de la fase de grups ha propiciat el rearmament psicològic de la selecció espanyola, un reforç positiu als missatges i el camí que marca invariablement el seleccionador, un Luis Enrique carregat de raons per insistir en la seva idea. 

A les portes d’un partit, dilluns a Copenhaguen a les sis de la tarda, que tornarà a ser de vida o mort davant una Croàcia amb Modric com a bandera, l’equip espanyol ha recuperat la presència i la confiança que semblaven perdudes en les dues jornades inicials. I quan s’aconsegueix un objectiu inicial després d’un sofriment major de l’esperat, el reforç amb què s’afronten els pròxims reptes és més gran. 

Aquest ambient és el que es va respirar aquest divendres en el tercer menjar de grup de la concentració, aprofitant el dia lliure, en un restaurant madrileny amb vista a la Puerta de Alcalá. No hi haurà gaires més ocasions de celebracions similars, d’aquestes que cohesionen més el grup, perquè si Espanya guanya a vuitens, la selecció no tornarà a Las Rozas abans de l’hipotètic partit de quarts de final a Sant Petersburg, davant el guanyador de l’eliminatòria entre Suïssa i una de les grans favorites, la França d’Mbappé i Benzema.  

De Morata a Busquets

L’equip espanyol s’ha reposat, després de la inicial falta de gol, d’una situació complicada i, cuirassat davant les crítiques que han sigut presents des que Luis Enrique va donar la llista, s’ha anat reforçant amb els esdeveniments fins a arribar a una comunió i una unió que es transmet a l’exterior. 

Notícies relacionades

Després de l’emoció del capità d’Espanya i del Barça, Busquets, després de la seva tornada i el triomf davant Eslovàquia, desconcertat per la confiança i l’afecte que li va mostrar el grup i el cos tècnic, el tema més delicat continua sent el que incumbeix el davanter dipositari de la confiança del seleccionador, un Morata que va reconèixer estar afectat, en una entrevista a la COPE, després que la seva família rebés amenaces: «Entenc que se’m xiuli i se’m critiqui per no fer bé la meva feina, però hi ha un límit. Tant de bo la gent es posés una mica més en el lloc del que és rebre insults i amenaces la teva família: tant de bo es morin els teus fills i totes aquestes coses. Després, quan passa una tragèdia, tots haurien posat que era bon xaval, i coses així...», va relatar un Morata trencat per moments, amb els ulls vidriosos, que transmetien un estat d’excitació mental permanent. 

El davanter de la selecció acumula crítiques i xiulets des del primer partit de preparació de la selecció, però és l’aposta d’un Luis Enrique que es manté ferm en les seves conviccions, com va fer per esperar a Busquets o per donar-li la titularitat a un Pablo Sarabia que va entrar en la llista per la porta del darrere i que es va revelar com un actiu important per desembussar les ofensives espanyoles.