ÈXIT DE PRECOCITAT

Pedri, elegit millor jugador jove de l’Eurocopa

Pedri, elegit millor jugador jove de l’Eurocopa
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Acabada l’Eurocopa amb el triomf d’Itàlia a la tanda de penals sobre Anglaterra és el moment també dels reconeixements individuals. La UEFA va designar Donnarumma, porter del Milan, que està a punt de fitxar pel París SG com el millor futbolista del torneig i va escollir Pedri com el millor jove.

La carrera del centrecampista blaugrana adquireix ara una nova dimensió després de completar un any prodigiós. L’agost passat, aterrava al Camp Nou per ser observat de prop per Koeman, sense tenir, ni de bon tros, garantida la seva continuïtat al primer equip.

Al cap d’una setmana de treballar amb Pedri, Koeman el va reclutar de forma definitiva, instal·lat ja entre els elegits per al seu primer projecte, donant-li continuïtat i minuts fins a convertir-lo en un dels eixos bàsics del seu Barça.

El mateix ha passat amb Luis Enrique i la selecció espanyola, on ha completat una excel·lent Eurocopa formant el centre del camp amb Busquets i Koke. Pedri ha sigut elegit per l’equip d’observadors tècnics de la UEFA.

Ha jugat tots els partits, excepte un minut quan el tècnic asturià el va treure contra Croàcia. Amb 76,1 km recorreguts ha sigut el tercer jugador de l’Eurocopa que més desgast ha realitzat, només superat per l’italià Jorginho (86,6) i l’anglès Phillip (83), els dos, això sí, amb un partit més que el canari.

«El que ha fet Pedri en aquest torneig, amb 18 anys, no ho ha fet ningú, ni tan sols Andrés Iniesta. És increïble, únic»

Luis Enrique, seleccionador espanyol

Notícies relacionades

El percentatge d’encert de Pedri a la passada és del 92,3%, cosa que revela la seva extraordinària fiabilitat amb la pilota. «El que ha fet Pedri en aquest torneig, amb 18 anys, no ho ha fet ningú, ni tan sols Andrés Iniesta, és increïble, únic», havia assegurat Luis Enrique, poc després que Espanya caigués eliminada en la tanda de penals contra Itàlia, que va acabar sent la campiona d’Europa també per aquesta mateixa via.

Cristiano Ronaldo, amb cinc gols i una assistència en 360 minuts, s’ha convertit en el ‘pitxitxi’ del campionat, en què va superar el txec Patrik Schick (5 gols, 0 assistències, 404 minuts) i el francès Karim Benzema (4 gols, 0 assistències, 349 minuts).