Treball multa el Barça per no tenir un pla d’igualtat

La ministra Yolanda Díaz va anunciar unes sancions que també afecten l’Espanyol i l’Europa, i la RFEF per no activar el protocol antiassetjament en el cas Rubiales.

Treball multa el Barça per no tenir un pla d’igualtat

ana cabanillas Laia bonals

2
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Yolanda Díaz va anunciar ahir sancions al món del futbol per les seves carències en matèria feminista. La vicepresidenta segona i ministra de Treball va fer pública la imposició de multes a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i a equips com el FC Barcelona, el RCD Espanyol i la CE Europa, aquests de la Segona Divisió, per no tenir plans d’igualtat, i en el cas de la federació, per no activar el protocol antiassetjament en el cas de Luis Rubiales i el seu petó no consentit a Jenni Hermoso. En una entrevista a RNE, la dirigent va confirmar que "hi ha una acta d’infracció" a la federació per aquests fets, tot i que va admetre que, malgrat que s’ha imposat l’"import màxim de les multes", les "quantitats són petites" al tractar-se d’un procés "documental" dirigit per la Inspecció de Treball i Seguretat Social. "Però enviem un missatge fort la setmana del 8M: s’ha acabat. És una lliçó democràtica que en l’esport tampoc hi pot haver masclisme", va afegir Díaz.

La resposta del club blaugrana va arribar en forma de comunicat. "El FC Barcelona va aprovar el seu primer pla d’igualtat el 2013, set anys abans que entrés en vigor la legislació en matèria d’igualtat. El segon, amb data de venciment l’abril del 2023, està actualment prorrogat amb l’acord de la Comissió d’Igualtat del FC Barcelona, formada per representants de l’empresa, i del comitè d’empresa durant la negociació del tercer pla d’igualtat del FC Barcelona", va indicar. "El club i el comitè d’empresa informen que ja han finalitzat el tercer pla, tan sols queda la seva preceptiva inscripció", va afegir.

En aquest sentit, després del requeriment rebut d’Inspecció de Treball el novembre del 2023, la voluntat de l’entitat és arribar a aprovar-lo en aquest primer trimestre, després d’aplicar les mesures correctores que va remarcar l’actuació inspectora, dins del termini dels quatre mesos següents a la recepció del requeriment.

L’Espanyol i l’Europa

Notícies relacionades

L’Espanyol es va defensar amb un argument similar. "Tenim un pla d’igualtat que s’inscriurà d’aquí unes setmanes. Aquesta multa de la qual es parla és simbòlica, i l’Espanyol ja l’ha pagat, perquè és d’una inspecció del setembre. A més, tenim un canal ètic per si es produís un cas d’assetjament sexual, que mai s’ha hagut d’activar. Estem completament alineats amb el que diu la ministra [Yolanda Díaz]", va declarar a Radio Marca Xavi Andreu, director de comunicació i relacions institucionals del club.

L’Europa també va rebre un requeriment al setembre i ha recorregut la sanció que li va posar la inspecció. "El 15 de febrer es va registrar el pla amb la màxima celeritat d’acord amb sindicats i altres agents. Una vegada aprovat aquest pla, el club ha continuat amb l’elaboració també del pla LGTBI", informa el club del barri barceloní del Guinardó.