Cas Rubiales

El director de màrqueting de la RFEF: «Jo és que ni de petons ni de declaracions he parlat amb ningú de la federació»

El director de màrqueting de la RFEF: «Jo és que ni de petons ni de declaracions he parlat amb ningú de la federació»

JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Jo és que ni de petons ni de declaracions ni de comunicats he parlat amb ningú de la federació», va assegurar el director de màrqueting de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Rubén Rivera, en la declaració del dia 10 com a imputat davant el jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge, instructor del cas Rubiales, pel petó que l’expresident de la RFEF va fer a la jugadora Jenni Hermoso després de la final del Mundial que va guanyar la selecció espanyola.

En la transcripció íntegra de la seva declaració davant el magistrat, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, Rivera es desmarca del delicte de coaccions que li atribueix el jutge i a la pregunta concreta de si algú de la federació li va insistir perquè parlés amb Jenni Hermoso, va respondre amb un «per descomptat que no».

A continuació va afegir: «La prova més fefaent d’això és que la mateixa Jennifer Hermoso s’adreça a mi en les hores posteriors als brevíssims contactes que havia tingut amb ella. Es dirigeix a mi l’endemà quan se’n van de l’illa (Eivissa) i així una rere l’altra, totes les jugadores, donant-me les gràcies reconeixent la feina que havia fet».

L’acarament de dilluns

Rivera, que torna a estar citat aquest dilluns a l’Audiència Nacional per sotmetre’s a un acarament amb Ana Belén Ecube, amiga d’Hermoso, per descartar discrepàncies entre les declaracions dels dos en seu judicial, va assegurar que només era «mig conscient» de la repercussió mediàtica que havia tingut el petó. «Mig conscient li dic. Mig conscient, perquè li repeteixo, i es pot comprovar, que estava treballant 20 o 22 hores al dia, sense exagerar, en moltíssimes coses».

Va treure importància a parlar amb Jenni Hermoso i va dir no haver-li donat «més transcendència perquè estava ocupat en la seguretat de la Copa del Món», a les discoteques on anirien les jugadores i les seves amigues, així com a cuidar el nadó de la germana d’una futbolista. Va justificar que s’oferís a carregar el mòbil d’Hermoso i li va comunicar que la intentés localitzar qui era director d’Integritat, Miguel García Caba, per al seu informe en relació amb els fets esdevinguts durant l’entrega de medalles, que era «l’empleat de la federació» que era a Eivissa amb les jugadores i feia de «centraleta». «El senyor Rubiales no contacta amb mi en cap moment», va assegurar.

Notícies relacionades

No obstant, va negar que actués amb «insistència» per aconseguir que Jenni parlés amb García Caba i amb el també imputat, el director de la selecció espanyola, Albert Luque. A preguntes de les parts va admetre que aquest només volia parlar amb la jugadora que va denunciar el petó que li havia fet Rubiales.

Va assegurar que no va parlar amb García Caba mentre li carregava el mòbil a Jenni Hermoso. «Això és completament incert. A ningú se li ha carregat el mòbil en cinc minuts com per funcionar (...) Però, a més d’això, és que el senyor Miguel García el va trucar una vegada i jo no vaig tornar a saber-ne res».