EL PARTIT DEL CAMP NOU (4-0)

Lewandowski junto a Dembelé celebra el tercer gol

Lewandowski junto a Dembelé celebra el tercer gol / JORDI COTRINA (EPC)

El Barça maltracta Valverde

Valverde va viure una desafortunada tornada al Camp Nou amb una golejada orquestrada per Dembélé, el jugador que va triar per substituir Neymar i que gairebé no va disfrutar per les lesions. L’extrem francès va marcar un gol i va fer tres assistències.

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos anys després del seu acomiadament Ernesto Valverde tornava al Camp Nou i el Barça el va tornar a maltractar. La primera vegada va procedir amb un acomiadament insòlit, amb l’equip líder de la Lliga, i la segona rebent-lo amb una pallissa de gols. Si llavors va ser Josep Maria Bartomeu l’executor de la destitució, ara li va espatllar la tornada Ousmane Dembélé, el davanter per qui va apostar per substituir Neymar. 

Aquell Dembélé desaparegut, del qual no va poder disfrutar plenament per les lesions, li va ensenyar tot allò que és capaç de fer. Va perdre la primera pilota, és veritat, però va marcar un gol, va fer tres assistències i va destrossar Yuri, a qui va desbordar de totes les maneres possibles, maltractant-lo com a Valverde.

Obligat a brillar

Dembélé havia de correspondre així a Xavi al ser tornat a l’onze titular per la devoció que l’entrenador té per ell. Van desaparèixer Ansu Fati i Ferran, que van brillar contra el Vila-real, i Raphinha va continuar a la banqueta. El va triar a ell i Dembélé va respondre a l’aposta de l’entrenador, que va allargar fins als 21 anys la ratxa de l’Athletic perdent al Camp Nou. Només ha rascat un empat de les últimes 18 visites.

Xavi va haver de tocar el que funciona, o va funcionar dijous, per allò del cansament d’alguns jugadors i el Barça no va ser el mateix. Sí molt semblant perquè va protagonitzar un altre rampell demolidor concentrant tres gols en 22 minuts, gairebé la meitat de temps que dijous contra el Vila-real (va ser en 38 minuts).

Amb quatre migcampistes 

Va variar perquè va necessitar molt poca elaboració en el joc, malgrat que es van ajuntar els quatre migcampistes al camp. Gavi i De Jong van escortar Busquets i Pedri va exercir d’extrem esquerre. El Barça es va poder permetre que el canari intervingués poc en el període inicial i Xavi el va retirar amb el partit resolt. Abans no es va atrevir. El va substituir per Ansu, un davanter de veritat.  

El canvi del Barça, en realitat, es va produir a partir de la marxa de Gavi. Va perdre el fil per uns moments, i va perdre la cola que unia les tres línies. El tot terreny Gavi tan aviat baixava a ajudar la defensa oferint una línia de passada com pressionava en atac i viceversa: defensava com un guerrer i feia passades verticals. Era el soci capitalista que va patrocinar les alegries de Sergi Roberto i Dembélé.

El veritable canvi 

L’aparició de Kessié pel petit guerrer Gavi va desordenar el Barça. Kessié no va saber jugar d’interior o no va interpretar bé Xavi. Va jugar per davant dels migcampistes, ficant-se pel centre, com si fos un segon punta que ha de recollir les pilotes que descarregui Lewandowski. I el joc no discorria així, per més que hi hagués molts espais i el Barça cregués que estava en una revetlla. Als golejadors Roberto i Dembélé els va faltar el punt de suport de què havien disfrutat.

No va necessitar cap ajuda Alejandro Balde, que ell solet va poder contenir Nico Williams, en un dels duels individuals que hi va haver de la desena que va ordenar Valverde. L’aparellament individual va facilitar la tasca dels blaugranes. La seva superior capacitat tècnica els permetia burlar-se del seu oponent en cada moment, ja que era una lluita a camp obert, i el Camp Nou és un latifundi. El Barça (i qualsevol equip ofensiu) pateix per la falta d’espais, i ahir a la nit sobraven amb aquest Athletic que va voler jugar de tu a tu i va pagar cara la gosadia.

Notícies relacionades

No era previsible que Dembélé connectés un cop de cap superb imposant-se a Iñigo Martínez ni que li fes una passada finíssima a Sergi Roberto perquè culminés la seva arrencada posterior –va tornar a estar involucrat Iñigo desviant la pilota, el pobre, quan porta a sobre el focus de ser pretès pel Barça–. Sí que era d’esperar el gol de Lewandowski, pràcticament igual que el de dijous, però girant cap a l’esquerra.

El prematur epíleg segellat pel golejador, i la tardana resposta de l’Athletic, que encara s’espera, segellava el marcador, trencat ja el joc, que es va estirar encara més d’àrea a àrea, amb uns i altres corrent a la recerca de més gols. Es van acabar quan va marxar Dembélé.  

BARCELONA 4 - ATHLETIC 0

Actualitzar

Fa 544 dies

Final del partido en el Camp Nou (4-0). Hasta aquí la narración del FC Barcelona- Athletic.

Fa 544 dies

3 minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 544 dies

M.89 Amarilla a Vesga por un agarrón a Kessié.

Fa 544 dies

M. 88 Busquets salva entre los tres palos una ocasión de Vencedor, a portería vacía, tras un error de Ter Stegen. El rechace lo cogió Sancet y lo saca Éric García.

Fa 544 dies

M.87. El Barça se queda con 10 porque Xavi había agotado los cambios.

Fa 544 dies

M.85. Sergi Roberto abandona el campo en el buggy camilla por lo que parece una luxación del hombro izquierdo.

Fa 544 dies

M. 83. Sergi Roberto frena una ocasión del Athletic. Pero sufre una luxación del hombro en la misma acción. Entran los servicios médicos.

Fa 544 dies

M.77. Amarilla a Éric García tras una entrada a Yeray.

Fa 544 dies

M.75. Debuta Pablo Torre, el ex jugador del Racing, con 19 años .

Fa 544 dies

M.73 Gool de Ferran Torres

Dembélé asistió con un balón cruzado a Ferran, que superó a Unai con una bolea. El francés ha participado en los cuatro goles del Barça.

Fa 544 dies

M.71. Amarilla a Busquets tras una entrada a Berenguer.

Fa 544 dies

M.67. Unai se anticipó a Ferran y paró una ocasión clarísima del Barça. Dembélé había dejado al delantero, tras regatear a la zaga, solo frente al guardameta.

Fa 544 dies

M.65. Disparo de Ansu Fati, tras un pase de Frankie, que salió arriba.

Fa 544 dies

M.62 Triple cambio en el Barça

Entra Ferran por Pedri, Ansu Fati por Lewandowski y Marcos Alonso por Koundé.

Fa 544 dies

M.59. Dani García se retira del campo lesionado, en principio parece una rotura de fibras.

Fa 544 dies

M.57. Disparo de Dembélé, sin peligro para Unai.

Fa 544 dies

M.56. Koundé despeja el lanzamiento de falta del Athletic.

Fa 544 dies

M. 53. Salvó el cuarto el Athletic tras una asistencia de Sergi a Pedri que despejó Sergio García.

Fa 544 dies

M.46 Intento de centro de Nico Williams que atrapa Ter Stegen.

Fa 544 dies

Comienza la segunda parte entre el Barcelona y el Athletic (3-0).

Fa 544 dies

Descanso en el Camp Nou.

Fa 544 dies

M.45 (+5). Centro peligroso de Iñaki que despeja Pedri.

Fa 544 dies

M.45 (+2). Disparo de Berenguer tras un error de Busquets que paró Ter Stegen.

Fa 544 dies

Cinco minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 544 dies

M.41. Dembélé sigue liderando el ataque azulgrana mostrando físico y calidad técnica. Regateó a la zaga pero Dani García despejó el balón después de que el francés intentase hacerle un caño.

Fa 544 dies

M.37. Excelente acción de Balde, que regatea a la zaga y asiste a Kessié, que la manda arriba.

Fa 544 dies

M.36. Lanza Kessié fuera una ocasión clara. Estaba en fuera de juego.

Fa 544 dies

M.32. Gavi se retira del terreno de juego. Entra Kessié.

Fa 544 dies

M.31. Se reanuda el juego, pero Gavi se tira al suelo a mitad de la jugada. Se queja de los abductores. Entran los servicios médicos para atender al futbolista.

Fa 544 dies

M.27. Gavi tendido en el suelo tras una falta, no señalada, de Yuri. El colegiado muestra la tarjeta amarilla a Xavi por quejarse al asistente.

Fa 544 dies

M.21. GOL DE LEWANDOWSKI

El polaco volvió a exhibir su calidad, y recibió el balón a pase de Dembélé, se acomodó y giró sobre si mismo para deshacerse de la zaga, y rematar a toda velocidad superando a Unai.

Fa 544 dies

M.18 GOL DE SERGI ROBERTO (2-0)

El lateral marcó el segundo gol del Barça después de que Dembélé arrancase en carrera y asistiese a Roberto, que no tuvo demasiada presión de Berenguer.

Fa 544 dies

M.15 Tarjeta amarilla a De Marcos por bloquear a Balde.

Fa 544 dies

M. 11 GOL DE DEMBÉLÉ.

Tras un disparo del francés, Lewandowski cogió el rechace y volvió a asistir al extremo para que marcase el primero de cabeza.

Fa 544 dies

M.10. Fuera de juego de Gavi.

Fa 544 dies

M.9, Íñigo Martínez frena una ocasión de Lewandowski y Pedri.

Fa 544 dies

M.2. Fuera de juego de Lewandowski.

Fa 544 dies

Empieza el partido en el Camp Nou.

Fa 544 dies

Cinco minutos para que comience el partido. Los jugadores están en el túnel de vestuarios.

Fa 544 dies

Óscar Hernandez, sobre la alineación. "No va a cambiar nada. El estilo y la idea es la misma. Solo cambian los nombres"

Durante el calentamiento era Pedri el que jugaba de extremo.

Fa 544 dies

"Es un partido muy comprometido. El Barça quiere desquitarse de la situación que vive en la Champions", explica el segundo entrenador del Athletic en Movistar.

Fa 544 dies

Los jugadores del Barça saltan también al césped del Camp Nou.

Fa 544 dies

Media hora para el inicio del partido. Los guardametas ya están en el terreno de jugo.

Fa 544 dies

Gavi sigue los pasos de Pedri

El reciente ganador del Trofeo Kopa cuenta con el apoyo de Xavi. Con solo 18 años se ha convertido en un habitual en el Barça y en una de las promesas del fútbol europeo. En una semana, ha recibido dos premios. Tras alzarse con el trofeo Kopa en la gala del Balón de Oro, fue elegido hace dos días como el Golden Boy.

Fa 544 dies

El papel de Pedri en el Barça

Con 12 apariciones es el tercer futbolista, por detrás de Ter Stegen y Lewandowski, que más partidos ha disputado esta temporada. Y en la rueda de prensa previa al partido, Xavi reconoció que es "esencial" en el equipo.

Fa 544 dies

20 años ganando en casa ante el Athletic

El precedente más positivo para el conjunto de Xavi Hernández son los números de las últimas dos décadas en el Camp Nou. El Barça no ha perdido en casa ante el Athletic en los últimos 20 años. La última derrota fue en noviembre de 2001 (por 1-2).

Fa 544 dies

El papel de Frankie de Jong.

Hoy Xavi no ha podido elegir entre Busquets y de Jong -que hizo un partido muy bueno ante el Villarreal- y ha decidido alinearlos a los dos. Faltará por ver si juntos aportarán el mismo juego que en el último partido.

Fa 544 dies

Los elogios de Xavi

"Es un entrenador espectacular: educado, gran trabajador, sin estridencias... De puertas adentro existe la consideración de haber realizado una labor excelente; de puertas afuera, ya son opiniones y no entro en eso", dijo el técnico azulgrana en la previa sobre Ernesto Valverde.

Fa 544 dies

Regreso de Ernesto Valverde al Camp Nou.

El técnico que lideró dos títulos de liga del Barça vuelve entrenando al Athletic con la intención de arrancar un buen resultado ante su antigua afición. "No tengo ningunas ganas de revancha porque no tengo nada, todo lo contrario, contra el Barça. Lo que tengo allí son amigos a los que, antes del partido saludaré y, un minuto después, trataré de ganarles. Porque de eso se trata el fútbol, de ganar tres puntos, aunque esta vez sea en un estadio que me trae buenos y malos recuerdos ",analizó Valverde.

Fa 544 dies

Koundé, intocable

El defensa azulgrana no es discutible para Xavi Hernández. No se ha perdido ningún partido desde el Clásico. Le acompañará en la zaga Éric García, que sí descansó en el último duelo de La Liga.

Fa 544 dies

Primer partido con cuatro centrocampistas

Con Busquets, Frenkie de Jong, Pedri y Gavi en el campo, será la primera vez que Xavi apueste por esta estrategia. No la usó en el Clásico ante un equipo que sí emplea, con Valverde, un sistema similar al de hoy.

Carregar més