RETROBAMENT DOS ANYS DESPRÉS

Xavi qualifica Valverde d’«entrenador espectacular»

Elogis de l’entrenador del Barça al seu rival de l’Athletic i agraïment per la «feina excel·lent» que va fer al Camp Nou

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Torna Ernesto Valverde al Camp Nou des de la seva destitució el gener del 2020. Amb el millor Athletic dels últims temps. Igual que va deixar el millor Barça dels últims temps abans de ser acomiadat per Josep Maria Bartomeu, líder a la Lliga i esperant el Nàpols en els vuitens de la Champions classificat com a primer de grup. Perduda, això sí, la Supercopa contra l’Atlètic (2-3) a l’Aràbia, fet que va precipitar la seva destitució l’endemà.

«Va fer una feina excel·lent», valorava Xavi arribada l’hora del retrobament de Valverde amb el Barça, després d’haver recollit també els elogis del personal que encara es manté a Sant Joan Despí dos anys després.

«És un entrenador espectacular: educat, gran treballador, sense estridències... De portes endins hi ha la consideració d’haver fet una tasca excel·lent; de portes enfora, ja són opinions i no hi entro», va afegir sobre el tècnic rival d’avui, condicionat per les sonores eliminacions consecutives contra la Roma (3-0) i el Liverpool (4-0). Valverde va deixar al museu dues Lligues (2018, 2019), una Copa (2018) i una Supercopa (2019).

Notícies relacionades

Estava Valverde encara a Jiddah i va transcendir que Bartomeu tramava el seu acomiadament, ja que havia enviat Eric Abidal i Òscar Grau a negociar amb Xavi a Doha, que va rebutjar per primera vegada tornar al Barça. També hi va renunciar Ronald Koeman. Després, tots dos van acabar seient a la banqueta del Camp Nou, un després de l’altre.

«Tinc una consideració molt alta de Valverde com a persona i com a entrenador pel que va fer al Barça», va assegurar Xavi, després d’elogiar el rendiment del conjunt bilbaí, que encara no ha perdut fora de casa. «Serà un rival molt intens, ens pressionaran molt», opina el tècnic blaugrana, que preveu un partit diferent del del Villareal.