EL MERCAT BLAUGRANA

Hola Raphinha, ¿adeu De Jong?

L’extrem brasiler és presentat amb un Barça que anhela la sortida del neerlandès per guanyar marge salarial

El davanter tindrà una clàusula de 1.000 mentre que la de Dembélé serà finalment de 100

Hola Raphinha, ¿adeu De Jong?

FCB

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tenen la mateixa edat, 25 anys, i comparteixen des d’aquest divendres vestidor. El dubte és si continuaran fent-ho quan comenci la temporada. El nom de Frenkie de Jong ha sobrevolat durant la presentació de Raphinha com a nou jugador blaugrana. «No és cert que el club estigui obligat a vendre Frenkie», ha respost a la segona pregunta de la roda de premsa Joan Laporta, abans que Mateu Alemany matisés. «Frenkie és un jugador molt important. Comptem totalment amb ell. Però el ‘fair play’ ens obliga que hi hagi sortida de jugadors».

Fintes sobre Lewandowski

«Treballem amb l’objectiu de reforçar l’equip en la línia que ens ha demanat Xavi: Raphinha està en aquesta línia, igual que la decisió que es quedés Dembélé i continuarem treballant», ha relatat Laporta, que ha dit que el Bayern encara no ha respost a la seva última oferta per Lewandowski. El president ha fintat les preguntes sobre el davanter polonès després de pilotejar amb Raphinha a la gespa de la ciutat esportiva. «Torna el ‘jogo bonic’ al Barça», ha proclamat Laporta, que ha destacat que «en les èpoques daurades del club en general sempre hi ha hagut un brasiler». Serà el 45è ‘canarinho’ que passa pel primer equip. «Donaré la meva millor versió perquè el Barça torni a ser el Barça. ’Visca el Barça i visca Catalunya’», ha assenyalat el davanter, que firma fins al 2027. Tindrà una clàusula de 1.000 milions, mentre que la de Dembélé serà de 100.

El paper de Deco

«Fa dos anys no m’hauria imaginat mai que estaria en la selecció brasilera i en el Barça. És normal que els seguidors del Barça no em coneguin i els brasilers tampoc. Soc un jugador lluitador, que sempre vull guanyar i continuar evolucionant», ha dit l’elegit per ocupar el buit d’Adama.

L’extrem brasiler, un esquerrà que juga en banda dreta, ha sigut una de les sensacions del Leeds, un equip que es va salvar en l’última jornada amb l’11è gol de Raphinha en la Premier passada. Sense aquest gol hauria costat 25 milions, menys de la meitat del que ha hagut de pagar ara el club blaugrana: 58 milions d’euros, més 9 en variables. Malgrat les estretors econòmiques i haver lligat Dembélé el Barça ha apostat per aquest extrem representat per Deco, exfutbolista blaugrana, molt connectat ara a la directiva de Joan Laporta i al qual el president ha agraït especialment el seu rol en el fitxatge,

La Premier que ha abandonat Raphinha no sedueix, de moment, De Jong. Almenys no l’opció d’anar al Manchester United, que no disputarà la Champions. El Barça i els ‘red devils’ han arribat a un acord per a les xifres del traspàs: 75 milions fixos més 10 en variables. Només queda un petit detall: que el centrecampista accepti marxar. El neerlandès continua sent reticent a moure’s.

El Barça vol forçar la seva sortida perquè és dels pocs jugadors amb salari elevat per qui podria fer caixa. A partir d’aquest curs, cobraria 18 milions d’euros bruts més variables, una xifra molt elevada per a un jugador que no és titular indiscutible, amb Busquets com a intocable com a migcampista i les places d’interiors cobertes per Gavi i el recuperat Pedri. La medul·lar s’ha reforçat a més amb els acabats de fitxar Kessie i Pablo Torre i la tornada de PjanicCollado (a la qual li ampliaran el seu contracte fins al 2024 en els pròxims dies).

42 milions d’estalvi

Notícies relacionades

El club va fer saber el dijous que la sortida del centrecampista neerlandès és clau per poder inscriure Kessié, Sergi Roberto i Christensen. La seva marxa alliberaria 42 milions de massa salarial. Per poder donar d’alta Raphinha i el refitxat Dembélé el club calcula que necessitaria, a més d’activar la segona palanca econòmica, alliberar 25 i 30 milions d’euros addicionals en forma de retallades de fitxes o més sortides.

Això sense explicar amb el marge que es requeriria per a la resta de reforços (Lewandowski, Azpilicueta i Marcos Alonso) que Xavi anhela tenir al més aviat possible a les seves ordres, si és possible ja a la gira pels EUA que comença aquest dissabte. Una gira en la qual esperarà De Jong que s’aclareixin els dubtes del seu futur, però a la qual no aniran els descartats Neto, Mingueza, Umtiti, Riqui Puig i Braithwaite. Sí que hi serà Pjanic que, malgrat ser a la rampa de sortida, espera convèncer el tècnic barcelonista per seguir, sobretot si Frenkie acaba marxant.