ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça necessita vendre De Jong per inscriure diversos fitxatges

La direcció esportiva blaugrana calcula que amb la sortida de l’holandès podria fer lloc en el límit salarial per a Kessie, Christensen i Sergi Roberto, però encara no per a Dembélé i Raphinha

El Barça necessita vendre De Jong per inscriure diversos fitxatges

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça necessita vendre Frenkie de Jong per poder inscriure bona part dels nous fitxatges. El seu elevat salari condiciona la confecció de la plantilla de Xavi Hernández, asseguren fonts del club blaugrana.

L’entitat blaugrana ja té un acord tancat amb el Manchester United de 75 milions més 10 en variables que vol que es materialitzi. Per una raó clara: fer lloc en l’atapeït límit salarial. Amb la marxa de l’holandès, el Barça podria inscriure Kessie, Christensen i el renovat Sergi Roberto. Però encara no Dembélé i Raphinha. Tots dos queden fora per ara. Així de delicada és la situació dels comptes barcelonistes.

El Barça, per poder inscriure els dos extrems, a part de la fitxa ascendent de De Jong, ha d’alliberar entre 25 i 30 milions d’euros addicionals, una missió que requerirà molta suor i molta sort en la rampa de sortida. I tot això esperant a poder fitxar Lewandowski, Azpilicueta i Marcos Alonso, amb els quals hi ha un acord individual i als quals també caldrà fer lloc salarialment, com es pugui.

Amb pressa

La venda de De Jong corre pressa al FC Barcelona perquè el United no esperarà eternament. Haurà de buscar una alternativa si l’holandès no accedeix al traspàs. Toca, doncs, convèncer el centrecampista que se’n vagi, cosa que fins ara no està resultant fàcil.

S’acaba de comprar una vivenda a Barcelona, és feliç a la ciutat, cobra un sou més que generós (uns 20 milions aquesta temporada, s’estima) i l’entrenador compta amb ell, que sempre l’ha fet sentir important, tot i que hi hagi hagut dubtes sobre la seva adaptació a l’esquema de Xavi. A més, el United, malgrat tenir el seu compatriota (i gran valedor) Ten Hag a la banqueta, no disputa la Champions. No sembla clar què guanya el futbolista mudant-se a Anglaterra.

Però és el que necessita el Barça, que el pressiona com pot perquè alci el vol cap a la Premier. Hi ha més futbolistes que han de marxar,

segons el club, però De Jong, pel volum del seu salari, convé que ho faci al més aviat possible. L’ideal seria que ja no s’afegís a la gira nord-americana de l’equip que comença dissabte.

Reduir la massa salarial

Notícies relacionades

La direcció esportiva es marca com a objectiu tenir una massa salarial d’uns 470 milions i ara mateix se situa en els 560, una diferència substancial. Aquest departament creu que falta encara entre un any i un any i mig per equilibrar aquesta partida crucial en el pressupost del club i, sobretot, en l’apartat del ‘fair play’ financer, la clau per estructurar la plantilla competitiva que vol Xavi.

El tècnic de Terrassa observa feliç que, esportivament, l’equip va adquirint potencial, tot i que encara falten fitxatges per disposar de l’equilibri tàctic necessari. Ja sap que comptarà amb Dembélé (sempre que se’l pugui inscriure, és clar), que ha tornat perquè cap club europeu li ha pagat el que el seu agent creia que valia. Ara, el francès s’alinea en la classe salarial d’Ansu Fati i Pedri.