EL MERCAT BLAUGRANA

Dembélé, un ‘refitxatge’ entre silencis: «Quedar-me sempre va ser la meva primera opció»

Laporta agraeix l’esforç del jugador per rebaixar-se el sou per entrar en la nova escala salarial

Dembélé, un ‘refitxatge’ entre silencis: «Quedar-me sempre va ser la meva primera opció»

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Ara sí, força Barça». Amb aquestes quatre paraules en català, Ousmane Dembélé anunciava el seu fitxatge amb el Barça a les xarxes del club. Eren les primeres paraules que se li havien sentit dir a l’extrem francès des que va començar el seu serial. En tot aquest temps només va fer un comunicat, el gener per Instagram, en què sentenciava que «segurament l’amor sigui una variant del xantatge», després de l’ultimàtum del club, que el va instar a anar-se’n si no renovava. Al final torna a fitxar, tot i que aquest cop no pels 105 milions més variables que va costar el 2017 sinó gratis, per un parell de temporades.

«No sap parlar», li deia Messi a Mateu Lahoz l’octubre del 2019 sobre Dembélé. Des que va fitxar només se l’havia escoltat en una roda de premsa en cinc anys, alimentant el misteri del gran enigma del vestidor blaugrana. El club ha escenificat el seu ‘refitxatge’ a la ciutat esportiva davant els mitjans però sense preguntes de la premsa, per desig de Dembélé i el seu entorn, adduint que no té un domini fluid del castellà i fintant preguntes incòmodes.

«Quedar-me sempre va ser la meva primera opció. L’hi vaig dir al president i al míster», ha assegurat davant la mirada de Joan Laporta a la ciutat esportiva, on ha rubricat la seva continuïtat. «Ha sigut llarg, però ara tothom està content (...). És un dia molt feliç, el Barça és el club dels meus somnis des de petit i ja tinc ganes que comenci la temporada per ajudar». 

L’elogi de Laporta

«Xavi t’ha volgut des del primer moment. I el club, també», li ha dit Laporta, que l’ha abraçat i l’ha omplert d’elogis. «Tinc admiració per l’Ousmane com a professional i com a persona. És un dia molt especial i important per al Barça. Dembélé sempre s’ha volgut quedar i la veritat és que ha fet un esforç per readaptar-se i entrar en la nova escala salarial».

El president s’ha mostrat «molt agraït amb tots els que han treballat perquè la continuïtat de Dembélé sigui possible: MateuJordi, el jugador i el seu agent, Moussa Sissoko».

Sissoko, tocat

El representant ha quedat molt tocat amb el desenllaç després que cap gran club hagi decidit apostar per Ousmane Dembélé, malgrat quedar lliure i tenir una edat (25 anys) que convidava a fer-ho. Les pretensions de l’agent i el rendiment del francès, limitat per les lesions i la irregularitat, ha quedat lluny dels 105 milions més variables que va pagar Josep Maria Bartomeu. El curs passat només va aconseguir un gol en Lliga contra l’Athletic i un altre en Copa contra el Linares de Primera RFEF (antiga Segona B). 

Notícies relacionades

De 15 a 6 milions nets

Sissoko demanava un salari de 30 milions bruts anuals (15 nets) i una prima de 30 milions per al jugador, a més de 15 milions més per ell. Al final, ha hagut de renunciar a la prima i ha acceptat una oferta a la baixa, 40% menys que el seu anterior sou, amb 6 milions de fix i al nivell d’Ansu Fati i Pedri. Amb unes variables en funció dels partits jugats que de complir-se tots li acostarien al seu salari fins ara.