Europeu femení de waterpolo

Espanya s'emporta davant Rússia el seu segon or continental

Un parcial de 5-0 dona el triomf a la selecció dirigida per Miki Oca en una final molt igualada (13-12)

zentauroepp51948483 spain s wing roser tarrag   l  vies with russia s wing olga 200125201355

zentauroepp51948483 spain s wing roser tarrag l vies with russia s wing olga 200125201355 / ATTILA KISBENEDEK

1

En una exhibició de treball, d’intensitat i de resiliència, la selecció espanyola es va imposar a Rússia (13-12) a la final de l’Europeu de waterpolo femení de Budapest per penjar-se el seu segon or continental. Un parcial de 5-0 quan Espanya tenia un desavantatge de dos gols va resultar fonamental perquè les ‘guerreres de l’aigua’ decantessin del seu costat un partit molt igualat i s’emportessin el triomf sis anys després de guanyar el seu primer títol europeu també a la capital hongaresa.

Els dos primers quarts, tot i els nervis i l’acumulació d’imprecisions, van ser un festival de gols, amb alternatives constants en el marcador, per arribar al descans amb un destacat empat a vuit que mantenia la incertesa i la tensió. Rússia va semblar estar més fina en l’inici del tercer parcial. Ekaterina Prokofieva i Maria Versneva situaven el seu avantatge en dos gols (8-10), una situació preocupant per a les noies de Miki Oca, sobretot perquè travessaven un autèntic embús en la faceta ofensiva.

Magnífica Laura Ester

Per a la seva fortuna, la defensa, sempre protegida per una magnífica Laura Ester a la porteria, mantenia viu l’equip i a partir d’aquí va arribar la reacció espanyola. Maica García, imperial, i Anna Espar van situar el 10-10 al final del tercer parcial, tot un preludi a la sentència, que va arribar en el primer tram de l’últim quart, amb els gols de Clara Espar, Maica García i Paula Leitón.

13-10 i només un minut i mig per davant. Només una hecatombe podia evitar el triomf d’Espanya. Rússia ho va intentar amb tot, però només va poder escurçar el seu desavantatge i situar el definitiu 13-12 que va fer pujar les ‘guerreres de l’aigua’ al primer lloc del podi de l’Europeu de Budapest, que van tancar les amfitriones després de vèncer els Països Baixos a la final de consolació per 10-8.