COMMOCIÓ EN L'ESPORT

Centenars de persones recorden Celia Barquín al campus d'Iowa

La universitat farà un homenatge aquest dissabte a la golfista espanyola, que havia de rebre el títol d'Esportista Femenina de l'Any

lmendiola45113303 spx  ames  ia  ee uu    19 09 2018  amigos  compa eros de eq180920095125

lmendiola45113303 spx ames ia ee uu 19 09 2018 amigos compa eros de eq180920095125 / STEVE POPE

2
Es llegeix en minuts

Centenars d’estudiants, professors i amics s’han reunit aquesta nit al campus de la Universitat Estatal d’Iowa per recordar l’espanyola Celia Barquín Arozamena, la jove golfista que va ser assassinada aquesta setmana mentre jugava a golf en un camp proper al complex universitari.

Durant l’acte, als peus del campanar del campus d’Ames, diversos companys, amics i professors han tingut paraules de record per a la noia, i després, a entrada de fosc, han elevat espelmes en la seva memòria, molts d’ells entre llàgrimes.

Denzel Ieremia, membre de l’equip de golf amb Barquín Arozamena, ja sigut un dels primers a intervenir i ha recordat tant com brillava l’espanyola en l’esport, com la seva "devastadora personalitat" i "la bellesa de la seva ànima".

El professor d’Enginyeria Civil James Alleman, mestre de l’espanyola, ha volgut remarcar la seva excel·lència i el seu "compromís" en els estudis, així com l’esforç que duia a terme per poder coordinar la vida esportiva amb l’acadèmica.

Els assistents a la vigília han pogut deixar targetes de condolences per a la família de Barquín Arozamena, i també han deixat flors davant una imatge de la jove practicant l’esport que era la seva passió.

Diversos homenatges

Aquest homenatge serà el primer dels actes oficials que té previst organitzar el centre educatiu en honor a Barquín.

Precisament, dissabte vinent, la universitat tenia planejat atorgar a l’espanyola, nascuda a Puente San Miguel (Cantàbria), el títold’Esportista Femenina de l’Any per haver-se proclamat vencedora de l’última edició del torneig femení de golf Big 12.

Estudiants de la universitat d’Iowa s’acomiaden de Celia Barquín al campus / charlie neibergall (AP)

A causa de la seva mort, les autoritats acadèmiques han decidit que aquesta festa, que havia de tenir lloc durant la celebració de la trobada de futbol americà que disputarà el seu equip aquest cap de setmana, es convertirà en un homenatge a l’espanyola.

Barquín, que aquest any estava cursant el cinquè any d’Enginyeria Civil i que tenia previst graduar-se la pròxima primavera, era una de les cares més reconeixibles dels Ciclons, l’equip esportiu de la universitat.

Notícies relacionades

El cos sense vida de Barquín, de 22 anys, va ser trobat dilluns passat per la policia al camp de golf Coldwater.

Poc després, les autoritats van arrestarCollin Daniel Richards, de 22 anys, que sembla que va comentar a un conegut sentir la "necessitat" de "violar i matar una dona", segons la policia, i que en aquests moments es troba a disposició judicial sota fiança de cinc milions de dòlars.