COMMOCIÓ EN L'ESPORT ESPANYOL

El presumpte assassí de la golfista Celia Barquín havia expressat el seu desig de violar i matar una dona

Un testimoni revela a la policia d'Ames, a Iowa, que va veure Collin Daniel Richards cobert de sang, aigua i sorra després de l'homicidi

aguasch45096277 collin daniel richards makes his initial court appearance af180919093652

aguasch45096277 collin daniel richards makes his initial court appearance af180919093652 / Kelsey Kremer

3
Es llegeix en minuts

Collin Daniel Richards, el presumpte assassí de la golfista càntabra Celia Barquín, Celia Barquínhavia explicat a una altra persona la seva intenció de violar i matar una dona, segons va revelar la Policia Local d’Ames, a l’estatd’Iowa  (EUA).

El comandant de la Policia d’Ames, Geoff Huff, va fer aquest dimarts una roda de premsa en la qual va oferir detalls sobre el succés, la "investigació del qual està oberta", sense precisar si Barquín va patir algun tipus d’agressió sexual.

Huff va explicar que el presumpte autor dels fets havia expressat en els últims dies a una altra persona els seus macabres desitjos: "La Policia va trobar un individu que va parlar d’un altre subjecte [Richards] que vivia al bosc i que havia comunicat que tenia necessitat de violar i matar una dona".

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

Segons la Policia, el sospitós va comunicar aquestes intencions a una persona amb qui compartia "residència temporal", que consistia en dues tendes de campanya properes al camp de golf, durant un passeig per aquesta zona on posteriorment va ser assassinada Barquín.

Esgarrapades al rostre

Durant la recerca d’indicis, els agents van trobar aquest individu, que respon a les sigles D.B. i que, quan es van aproximar a ell, va preguntar immediatament "¿Què li ha fet a ella?". Tot seguit, aquesta persona va guiar els policies al lloc on eren les tendes de campanya.

Richards, de 22 anys, va ser detingut dilluns mentre rondava per l’àrea i se li imputa un delicte d’homicidi en primer grau. Huff no es va pronunciar sobre la possibilitat que se li imputin nous càrrecs.

Aquest mateix dimarts, Richards va comparèixer davant d’un jutge d’una cort de l’estat d’Iowa, que li va imposar una fiança de 5 milions de dòlars en efectiu i va fixar una audiència preliminar per al 28 de setembre.

En el moment de l’arrest, el sospitós presentava esgarrapades al rostre que podrien implicar que hi va haver un forcejament, va indicar Huff. Durant l’interrogatori, Richards va detallar que abans de ser detingut va estar ahir al matí amb una persona en una residència propera.

Cobert de sang

Aquesta persona va ser més tard interrogada pels agents que va precisar que el sospitós havia acudit a la seva vivenda cobert de sang, aigua i sorra, i que al veure'l d’aquesta manera li va oferir que es rentés allà.

El camp de golf on s’entrenava Celia Barquín a Iowa, tancat. / AP

Huff va afegir que les restes de Barquín van ser trobades ahir en un estany del camp de golf de Coldwater, a la localitat d’Ames, amb diverses punyalades al cap, el coll i el tors, i que l’espanyola es trobava a "distància" de la seva bossa de golf, però no va concretar a quanta per motius relacionats amb la investigació.

La Policia va trobar al lloc dels fets una motxilla que suposadament havia portat el presumpte assassí i de la qual s’havia desfet abans d’entrar en contacte amb els agents, a més d’un ganivet amb restes de sang, va relatar Huff.

De moment, les autoritats no han descobert cap relació entre el presumpte assassí i la jove espanyola, que s’estava entrenant sola en el moment de l’atac.

"Havíem tingut topades amb ell en el passat, però no tinc detalls sobre antecedents criminals o quantes vegades havíem tingut aquestes aldarulls amb ell", va comentar Huff sobre l’historial de l’acusat.

Commoció en l’esport espanyol

El comandant també va assenyalar que ara per ara no poden informar del mòbil de l’assassinat i que estan analitzant vídeos gravats per testimonis al lloc dels fets.

El cos sense vida de Barquín, de 22 anys, va ser trobat per la Policia al camp de golf Coldwater, després que la seva bossa de pals abandonada cridés l’atenció d’altres esportistes, que van alertar les autoritats.

Notícies relacionades

Nascuda a Puente San Miguel (Cantàbria), Barquín va guanyar el 2018 el torneig femení de golf Big 12 i va ser nomenada esportista femenina de l’any a la seva universitat, on estudiava enginyeria civil.

Aquest mateix any, Barquín també havia guanyat el Campionat d’Europa individual femení. La seva mort ha commocionat l’esport espanyol i, en particular, els seus veïns cantàbrics.

Temes:

Golf