EL MALSON DE LA CHAMPIONS

Karius comparteix les seves dramàtiques sensacions

El porter del Liverpool diu que sent "moltíssim" els errors comesos a la final i agraeix les mostres de suport rebudes

jdomenech43505796 liverpool s german goalkeeper loris karius reacts after the 180527181111

jdomenech43505796 liverpool s german goalkeeper loris karius reacts after the 180527181111 / LLUIS GENE

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Insomni. Tristesa. Decepció. Amargor. Una infinitat desentiments, i cap de bo, va tenir Loris Karius tot just acabar la final. Potser durant el partit ja era conscient que estava ficant la pota, quan els seus errors van començar a decantar la balança en favor del Madrid i en perjudici del Liverpool, la porteria que havia de mantenir sana i estàlvia. A l’acabar, no en tenia cap dubte: era el culpable indiscutible.

Unanit de malson, la primera de les moltes que vindran, és la que va passar a KíevLoris Sven Karius, nascut el 22 de juny del 1993 a Biberach, Alemanya, que va compartir via Twitter les sensacions amargues que sentia, que el van desvetllar i que no el van deixardormirfins que ja s’havia fet de dia.

Benzema intercepta la imprudent sacada de Karius amb la mà que va significar l’1-0. / SERGEI GRITS (AP)

"Les escenes continuen corrent-me pel cap una vegada i una altra", explicava en el seu monòleg, rememorant dos errors, und’actitud  i un altred’aptitud,  que van costar dos gols. La imprudència al pretendre treure amb la mà ràpidament malgrat la perillosa proximitat de Benzema, a qui va pegar per allargar la cama amb la fortuna que va tocar la pilota i aquesta va canviar de trajectòria cap a la porteria buida. La mala col·locació postural que li va impedir aturar un llunyà xut de Bale, quan la pilota li va doblegar les mans.

Karius no aconsegueix aturar el xut llunyà de Bale que va suposar el 3-1 per al Madrid / ROBERT GHEMENT (EFE)

«Ho sento moltíssimpels meus companys, pels fans i per tot el personal. Sé que l’he espifiat amb els dos errors i que us he decebut",que us he decebut escriu Karius. Hi va haver un tercer errorabans (una mala sortida de porteria), però el travesser es va apiadar d’ell per refusar el xut d’Isco.

Ho va haver de sentir especialment també per Jürgen Klopp. A més de ser alemany com ell i a més de ser l’entrenador, que pot asseure'l per sempre a la banqueta (o acomiadar-lo), comparteixen el club de procedència. El tècnic va confiar en ell al tractar-se del porter del Mainz, on Klopp va fer els seus primers passos. Karius va ser fitxat el juliol del 2016 a canvi de 5,3 milions d’euros. En la primera campanya va disputar 16 partits; en la segona, l’actual, 33. Era el titular escollit des del mes de gener, quan va desbancar el seu col·lega belga Simon Mignolet.

Notícies relacionades

«M’agradaria retrocedir en el temps, però això no és possible», confessava el porter, sens dubte davant del pitjor moment de la seva carrera professional, que es va estrenar l’1 de desembre del 2012 al debutar, als 19 anys, amb el Mainz davant el Hannover en la Bundesliga (2-1).El zenit de Kíev es va convertir en una caiguda al precipici.

"El pitjor és que sentíem que podíem haver batut el Reial Madrid", afirmava Karius el depriment diumenge viscut, amb prou feines consolat per les mostres d’afecte rebudes per la grada del Liverpool, a la qual es va dirigir, plorant, demanant perdó. "Gràcies als fans que em van donar suport després del partit i que em van demostrar que som una gran família. Gràcies, tornarem més forts", conclou l’epístola amb un missatge propi d’un llibre d’autoajuda per a un esportista desolat.