Jocs Olímpics d'Hivern 2018: Un virus intestinal posa en alerta Pyeongchang

El norovirus, que causa vòmits i diarrea, va obligar a posar en quarantena 1.200 agents de seguretat abans de la cerimònia inaugural dels Jocs

luge

luge

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics d'Hivern 2018 ha informat que ja hi ha 139 afectats pel brot d'un virus intestinal que té en alerta Pyeongchang (Corea del Sud).

La xifra de nous casos aquest dissabte és més baixa que la de dies anteriors, i per això les autoritats confien que l'episodi vagi a menys. El norovirus, molt contagiós i que causa vòmits i diarrea, no ha afectat, de moment, cap esportista. 

El brot es va declarar abans de la cerimònia d'obertura dels Jocs de Pyeongchang 2018, i això va obligar a posar en quarantena 1.200 agents de seguretat. L'organització va haver de recórrer a militars per reemplaçar-los.

No hi ha esportistes afectats

Notícies relacionades

Fins al moment, no consten casos d'esportistes afectats pel virus. Un brot similar en els Mundials d'Atletisme de Londres de l'any passat va provocar que atletes de diversos països es perdessin algunes competicions.

Nombroses autoritats estan col·laborant per tallar el brot de Pyeongchang, analitzant l'aigua i amb nombroses inspeccions en restaurants, hotels i allotjaments de treballadors i esportistes.