VIES PER VEURE LA CITA OLÍMPICA HIVERNAL

Jocs Olímpics d'Hivern 2018: On veure els Jocs per TV

Els aficionats tindran set hores diàries de retransmissions gratuïtes per DMax, però hauran de recórrer a Eurosport per veure totes les competicions

L''streaming' permetrà seguir al minut l'esdeveniment de PyeongChang per internet, en el que seran les primeres olimpíades digitals de la història a Europa

undefined41936633 kma09  gangneung  corea del sur   07 02 2018   ryosuke tsuch180207210839

undefined41936633 kma09 gangneung corea del sur 07 02 2018 ryosuke tsuch180207210839 / KIMIMASA MAYAMA

3
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado

Els Jocs Olímpics d’Hivern de Corea del Sud passaran a la història per moltes coses, entre elles per ser els primers totalment digitals de la història a Europa. L’invent de l’streaming farà possible el seguiment minut a minut de les competicions a través d’internet, però sempre sota demanda. Per veure els Jocs de Pyeongchang de forma completa s’haurà d’estar abonat a una plataforma de pagament que inclogui el canal Eurosport o conformar-se amb les set hores diàries de directe que oferirà DMax en obert. Aquest conjunt d’hores gratuïtes garanteixen, almenys, les proves on participin els esportistes espanyols.

DMax s’estrena com a canal olímpic en aquesta cita hivernal gràcies al fet que la seva matriu, Discovery, és la propietària dels drets televisius i del canal esportiu Eurosport. Per aquesta finestra de la TDT es podrà seguir els olímpics espanyols en les més de 100 hores de retransmissions en directe que oferirà del 9 al 25 de febrer. En la delegació hispana figuren noms com la catalana Queralt Castellet (surf de neu), Javier Fernández (patinatge artístic), Ander Mirambell (tobogan), Lucas Eguíbar (surf de neu), Juan del Campo (esquí alpí) i Imanol Rojo (esquí de fons). També s’hi ha incloure l’esquiador barceloní Quim Salarich, que va aconseguir una plaça a última hora per debutar en uns Jocs Olímpics. Les emissions començaran cada dia a la 1.30 de la matinada i es prolongaran fins a les 8.00 del matí, moment en què s’oferirà un noticiari amb el resum de la jornada.

ANÀLISI D’EXPERTS / Els comentaristes habituals de Discovery Fernando Ruiz i Miguel Ángel Méndez encapçalaran l’ampli equip d’experts espanyols, entre els quals destaquen cares habituals del canal, com Carolina Ruiz (esports d’hivern), Reyes Santa Olalla (esquí freestyle), Luis Fajardo (salts d’esquí) i Paul de la Cuesta (esquí alpí). A ells s’hi uniran experts en esports d’hivern com José Luis Corral (salts d’esquí i esquí alpí), Antonio Alix (biatló), José Manuel Tallada (surf de neu, combinada nòrdica), Miguel Ángel Yáñez (patinatge) i Luis Jiménez (esquí de fons).

Les cerimònies d’inauguració (divendres, 12.00 hores) i clausura (25 de febrer, 11.00 hores) es podran seguir també per DMax i per DKiss, que les oferiran simultàniament amb Eurosport i eurosport.es. El rider Lucas Eguibar exercirà en aquesta sessió inaugural com a abanderat de l’expedició espanyola i prendrà el testimoni del patinador Javier Fernández a Sotxi 2014.

Però serà Eurosport 1 la que aglutinarà la gairebé totalitat dels Jocs amb les 200 hores en directe que dedicarà a l’esdeveniment olímpic. Les emissions començaran a les 3.00 de la matinada i s’estendran al llarg de les 24 hores del dia amb retransmissions, noticiaris i programes especials. Cada dia hi haurà dos telediaris olímpics i dos especials anomenats Olympic Extra, en què Sergio Manuel Gutiérrez resumirà el més destacat de cada jornada.

MINUT A MINUT/El segon canal Eurosport 2 oferirà en exclusiva un dels esports estrella dels Jocs d’hivern: l’hoquei sobre gel. Gairebé 100 hores de partits en directe amb els millors combinats del món els esperen als nombrosos seguidors d’aquest espectacular esport. A més a més, la segona finestra d’Eurosport emetrà al llarg de cada jornada espais com Sports explainers, una nova forma d’abordar les anàlisis i explicacions tècniques dels esports d’hivern a partir de vídeos i estadístiques amb els últims avenços tecnològics.

Notícies relacionades

Com a exemple d’aquests avenços, els canals de Discovery estrenaran E Cube, un estudi de televisió pioner que permetrà traslladar a l’espectador tota l’acció de Pyeongchang. Per primera vegada en uns Jocs, un plató de TV se servirà de la realitat augmentada i dels avenços en la gestió de les dades per crear un entorn immersiu i interactiu.

Però el que és autènticament revolucionari d’aquesta cita olímpica és la possibilitat que els usuaris d’eurosport.es accedeixin a cada minut dels Jocs en directe a través del servei digital de streaming, sota subscripció d’Eurosport. Els que disfrutin de l’app d’Eurosport podran personalitzar la seva subscripció per definir la seva pròpia experiència olímpica. D’aquesta manera podran triar què volen veure i quan i on veure-ho: ordinador, televisió connectada, smartphone o tauleta.