El comiat del brasiler

Neymar diu que fitxar pel PSG és un desafiament

En una carta a Instagram assegura que estima Barcelona i Catalunya

Carta de Neymar a Instagram en què assegura que estima Barcelona i Catalunya. / INSTAGRAM

2
Es llegeix en minuts

L'exjugador del Barça Neymar da Silva, que ha pagat 222 milions per deslligar-se del club blaugrana, ha afirmat que és «l'ambició» del París Saint-Germain el que l'ha fet fitxar pel club francès. «Des que vaig arribar a Europa, el PSG ha sigut un dels més competitius i ambiciosos. L'ambició del club em va atraure, i també la passió i l'energia», ha assegurat el brasiler a la web del PSG. Neymar s'ha mostrat entusiasmat davant el nou repte que se li presenta: «He jugat quatre anys a Europa i em sento preparat per a aquest nou repte. Faré tot el possible per ajudar els meus companys i obrir nous horitzons al club. Soc feliç».

El club parisenc presentarà aquest divendres Neymar a la premsa i dissabte ho farà davant l'afició a l'estadi del Parc dels Prínceps, abans del matx entre el PSG i l'Amiens. Les samarretes del nou '10' del PSG es posaran a la venda les pròximes hores.

El davanter brasiler també ha penjat una carta al seu compte d'Instagram en què afirma: "La vida d'un esportista es mou per desafiaments. Alguns són imposats, altres són fruit de les nostres decisions. El Barcelona ha sigut més que un desafiament. Jugava amb aquells cracs en el videojoc". Neymar ha recordat com van ser, amb 21 anys, els seus primers dies al Barça: "Vaig compartir vestidor amb ídols com Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets i altres, amb l'expectativa de jugar en un club que és més que un club".

Neymar ha dit que se sent orgullós, perquè ha tingut "l'honor" de jugar al costat de Leo Messi, "l'atleta més gran que he vist en ma vida i no en veuré cap altre de millor". "Messi es va convertir en company meu, en amic meu dins i fora del terreny de joc. Orgullós de jugar amb tu. Vaig formar un atac amb Messi i Luis Suárez que ha quedat per a la història. He conquistat tot el que un esportista pot conquistar. ¡He viscut moments inoblidables! i en una ciutat que és més que una ciutat, és una pàtria. Estimo Barcelona i Catalunya", prossegueix la missiva.

Notícies relacionades

Canviar la capital catalana per París i el Barça pel PSG és, segons Neymar, "una decisió difícil", però presa "amb la maduresa" dels 25 anys. "Un esportista com jo necessita desafiaments. I per segona vegada en la meva vida li portaré la contrària al meu pare", afirma el punta paulista, deixant entreveure que el seu progenitor no ha tingut res a veure en la decisió de canviar d'aires, com es pensava en un principi, sinó tot al contrari. La seva aposta pel PSG es deu, ha explicat, al fet que li ha presentat "un pla de carrera agosarat" i ha acceptat la proposta de l'equip francès, "per buscar noves conquistes i ajudar el club a aconseguir els títols que l'afició espera".

Per acabar, ha agraït "l'afecte de l'afició blaugrana" i als seus companys de vestidor, "tot el que he après d'ells". "Sento al cor que ha arribat el moment d'anar-me'n", es confessa Neymar, que acomiada la missiva amb unes paraules en català i en francès: "¡FC Barcelona, gràcies per tot! PSG, 'j'arrive'".