L'Sporting deixa de resar

zentauroepp37210599 gra104  gij n  19 01 2017   el nuevo entrenador del sporting170208201430

zentauroepp37210599 gra104 gij n 19 01 2017 el nuevo entrenador del sporting170208201430 / J L Cereijido

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Per als creients, no hi ha dubte: és un càstig; per als agnòstics i els mancats de fe, és una simple casualitat. Però l’única certesa és que la primera vegada en els últims 20 anys que els jugadors de l’Sporting no resaven el parenostre abans de saltar al camp, una cosa que va passar diumenge passat a les entranyes de l’estadi d’El Molinón, l’equip va caure golejat davant un Alabès ple de suplents (2-4). I, davant d’aquest succés, els temors s’han multiplicat al club asturià i la seva afició pel temor que un possible càstig diví vingui a afegir-se a la pèssima marxa de l’equip a la Lliga (penúltim classificat, a cinc punts de la salvació).

  

 En l’origen de la sorprenent polèmica hi ha l’entrenador sportinguista, Joan Francesc Ferrer, 'Rubi', que va arribar fa un mes com a relleu del Pitu Abelardo. El tècnic no només va retocar algunes peces al camp, sinó que també va intervenir fora del terreny de joc: ara la banqueta de l’Sporting és la que tradicionalment ocupava l’equip rival i, a més a més, tant els metges com els auxiliars tenen prohibit estar a dins del vestidor abans dels partits, una decisió controvertida perquè afecta també tota una institució: el capellà Fernando Fueyo.

EL RITUAL SAGRAT

«Abans de jugar no els deia res, només ens agafàvem dels braços i resàvem el parenostre, i després feia un crit tan fort com podia: ¡Aaara!». Aquest era el ritual sagrat que durant dues dècades va portar a terme Fueyo, de 80 anys, com va explicar ahir a Radio Marca Astúries. Una pregària que va deixar de fer diumenge. «No sé si Rubi és ateu o no. Ha sigut un cop, però hi ha pals més durs», va afegir Fueyo, sense voler llançar més llenya al foc. «Vol tenir els jugadors ben concentrats», va justificar el capellà. Una explicació que coincideix amb la que han ofert fonts del club. «No és una cosa que afecti només el capellà, ningú a partir d’ara pot estar al vestidor abans dels partits. És una decisió tècnica». 

Una altra mesura de l'entrenador  Una altra mesura de l'entrenador ha sigut ocupar la banqueta que tradicionalment utilitzava l'equip rival a El Molinón

Però a Fueyo li dol en l’ànima, igual que a molts seguidors que no entenen que Rubi hagi prohibit també l’entrada al vestidor del venerable sacerdot, el mateix que cada any oficia la missa amb tota la plantilla del club davant La Santina de Covadonga, on s’ofereix la samarreta i una pilota, i que somia a veure complert un desig: «Tinc l’esperança de morir sent capellà de Primera Divisió».

Notícies relacionades

    

Per aquest motiu, Fueyo seguirà resant pel seu Sporting, això sí, fora del vestidor, convençut que des del més enllà acabaran donant un cop de mà perquè segueixi entre els grans de la Lliga.