Manifest contra el que està malament

Manifest contra el que està malament

juan soto ivars

2
Es llegeix en minuts
Juan Soto Ivars
Juan Soto Ivars

Escriptor i periodista

ver +

Esperonats pel manifest de periodistes contra les notícies falses i desinformacions, coincident en la definició de "notícies falses i desinformacions" amb el que va expressar el president Pedro Sánchez a la seva carta, és a dir, anomenant d’aquesta manera notícies falses però també informacions perfectament veraces barrejades de manera malintencionada, els sotasignats, en un rampell d’inspiració democràtica, llancem un altre manifest. Un manifest contra el que està malament.

Estem vivint a Espanya unes cotes de degradació política i democràtica incompatibles amb les coses bones. Volem rellançar el que està bé, defensar el que està bé, cultivar el que està bé i enfortir el que està bé perquè el que està bé regni sobre el que està malament. Ens referim, quan diem el que està bé, al que nosaltres pensem que està bé; ens referim, quan diem el que està malament, al que sentim que està malament. Ja és hora que el que està bé prevalgui sobre el que està malament i nosaltres prevalguem sobre els altres.

La mentida, la infàmia, la calúmnia, la desinformació, la tirania, la corrupció, la notícia falsa, el totalitarisme, el desvergonyiment, la deshumanització de l’adversari i la mala educació són conceptes delimitats pel "que està malament". La veritat, l’apreci, les cures, la diversitat, la informació veraç, la democràcia, l’honestedat, el decòrum, l’intercanvi respectuós d’idees i les bones maneres són conceptes delimitats pel "que està bé". Proclamem que cap de les coses dolentes ens toca i que totes les coses bones són nostres. Assenyalem sense por, sense que ens tremoli la mà, tots aquells que, fent ús del que està malament, ataquen i desvirtuen el que està bé. Assenyalem els dolents.

Notícies relacionades

Exigim que el que està bé sigui defensat amb tota la força de l’Estat de Dret. Que regni la democràcia sense que els dolents es puguin expressar, sense que puguin desinformar, sense que facin oposició malvada al govern del que està bé. Reclamem mesures extraordinàries en defensa del que està bé: de la democràcia, de la simpatia, de l’honradesa, del respecte, de la virtut i de qualsevol altre element que, tocant-nos a nosaltres, quedi, per tant, situat en el costat del bé.

Demanem que cessi tota crispació política i advoquem per la desaparició sobtada dels que crispen, que són les rates, els escarabats, les hienes, els monstres, els masclistes, les harpies... En suma, els dolents, posant a prova la paciència dels bons. Ja n’hi ha prou de tantes coses dolentes. Protegim amb un mur de ferro la democràcia, la veritat i la bondat dels que pretenen destruir-les.