Dones necessàries, Juno House

Un dels centres que millor representa el cosmopolitisme de Barcelona és aquest símbol de l’empoderament femení, una companyia afí als sectors de la moda, ‘lifestyle’ i tecnologia.

Dones necessàries, Juno House

Joan Vehils

2
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Barcelona és cada vegada una ciutat més cosmopolita. Un dels centres que millor representa aquesta manera única de ser de l’urbs és el Juno House, el projecte per excel·lència de l’empoderament femení que en només dos anys s’ha convertit en el partner estratègic de grans empreses del sector de la moda, del lifestyle i de la tecnologia. Per celebrar-ho, aquest dijous Juno House va obrir les seves portes a la ciutat amb tota mena d’activitats. Això sí, la més sonada va ser la festa que va congregar a mes de dues-centes dones i algun home.

Assistents a les activitats

A més de les fundadores Natalia Batlle, Liana Grieg, Eva Vila-Massanas i Carla Crespo Vidal, n’hi havia també algunes d’incondicionals del centre. Des de Silvia Alsina de Roman a Susana Agenjo de Credit Suisse, Carme Hortala de Gaesco, Carmina Ganyet de Colonial, Montse Rius de Hip les propietàries de Tot Hom, Alejandra i Andrea Oses, la famosa iogui Xuan Lan o la reconeguda estilista Piluka Echegaray.

L’espai transmet tan bones sensacions, que qualsevol esdeveniment que s’hi desenvolupa des de la presentació d’un llibre, un esdeveniment solidari o simplement una trobada entre amigues resulta un èxit. Tant és així, que en només dos anys ja compta amb 600 sòcies, amb 50 marques de partners de tots els sectors i, segons va explicar la seva fundadora i CEO, Natalie Batlle, ha arribat el moment de l’expansió. Per tant, la pròxima parada prevista serà a Madrid.

I mentre el Juno House prepara la seva nova seu a Madrid, la Fundació CRIS contra el càncer a Catalunya aterra a la nostra ciutat. Aquesta setmana es van reunir a Barcelona el grup d’ambaixadores d’aquesta fundació encapçalades per la seva presidenta i fundadora Lola Manterola, el vicepresident executiu, Estanis De La Quadra-Salcedo i la directora Marta Cardona.

La història d’aquesta fundació neix de la mà de Lola Manterola. Va néixer a Londres, ja que allà residia Lola quan va ser diagnosticada als 37 anys d’un mieloma múltiple. Després de rebre diverses teràpies i sotmetre’s a dos trasplantaments de medul·la, va ser un assaig clínic el que li va permetre la remissió del càncer. Des d’aleshores, ella i el seu marit remouen cel i terra per aconseguir nous tractaments per curar el càncer.

Notícies relacionades

CRIS Cáncer s’ha convertit en la fundació que més diners recapten per a aquesta finalitat. A partir d’aquest mateix any, Barcelona s’afegirà als sopars que organitzen ja Londres, Madrid i París amb la finalitat de continuar batent rècords de recaptació per a la investigació. Sonia Samper és qui està liderant el projecte a Barcelona.

Aquest dilluns es va presentar la fundació a Barcelona en un esdeveniment on va participar la metge investigadora Meritxell Rovira, de la Universitat de Barcelona i de l’Idibell i premi CRIS d’Excel·lència 2023 de la Fundació, dotat amb un milió dos-cents cinquanta mil euros per un projecte d’investigació de l’origen del càncer de pàncrees. Una feina magnífica el de Lola Monterola i la seva fundació i un honor per a Barcelona formar part d’aquest projecte internacional de fundraising per recaptar diners per a una bona causa.