Adell té la paraula

El president de la junta gestora ha de decidir avui si resisteix les pressions o dóna l'autorització per fer ja el fitxatge d'Arda Turan

Arda Turan, en un entrenament amb l’Atlètic de Madrid de la darrera temporada.

Arda Turan, en un entrenament amb l’Atlètic de Madrid de la darrera temporada. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
M. L. / BARCELONA

Luis Enrique té pressa. El Barça té pressa. Josep Maria Bartomeu també té pressa perquè s'executi, en ple procés electoral, un fitxatge ja dissenyat, cuinat i pactat fa setmanes. «Luis Enrique s'ha guanyat la confiança de tothom, es mereix que li facin cas en un fitxatge com el d'Arda», va reiterar ahir l'expresident blaugrana des de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona). La pregunta és si tindrà pressa Ramon Adell, president de la junta gestora, la màxima representació fins al dia 18 quan les urnes decideixin el nou ocupant de la llotja fins al 2021.

Adell semblava la setmana passada tenir clar que una operació com la d'Arda, que vorejaria els 40 milions, podia esperar fins al desenllaç de les eleccions. Però les pressions, tant tècniques com executives, poden doblegar aquesta voluntat inicial i avui mateix, després d una reunió de la gestora, podria anunciar l'arribada de Turan, el centrecampista escollit per Luis Enrique per omplir la plaça deixada per Xavi. Presses que no entenen els altres precandidats, entre altres raons perquè el futbolista, per més que fos el dia 13 en l'inici dels entrenaments amb Luis Enrique, no pot jugar fins a l'1 de gener del 2016 per la sanció FIFA que té el club.

Atlètic, torna dimecres

Notícies relacionades

Adell, catedràtic d'Economia de l'Empresa a la Universitat de Barce-lona, vicepresident del Foment del Treball i de la CEDE (Confederació Espanyola de Directius i Executius), en té, doncs, la paraula. L'Atlètic, per la seva part, també pressiona ja que torna a la feina dimecres, 8, i a Simeone li encantaria que Arda ja hagués escollit el seu futur, malgrat que les condicions de l'operació ja estan fixades. La clàusula d'Arda (28 anys) és de 41 milions i el club blaugrana en pagaria pel traspàs 34 més 7 en variables. O sigui, el mateix, però sense clàusula.

Tots tenen pressa, com si esperar ni dues setmanes (serien 12 dies) hagués de frustrar una operació ja tancada per totes les parts. El Barça, a diferència del que va fer amb Aleix Vidal, el lateral del Sevilla, a qui Bartomeu va presentar un dia abans de dimitir (9 de juny), va deixar més oberta la porta per a Turan, tot i que era una vella petició expressa de Luis Enrique. I aquesta porta la vol tancar ja.