L'auge de les curses populars, a 'Més Esport'

El domini de Toni Bou en el trial mundial, els èxits del karateka colomenc Jonathan Tineo i la fita del Barça femení, altres temes destacats del suplement d'aquest dissabte

2
Es llegeix en minuts

La passió per córrer es desborda a Catalunya. Si fa tres dècades únicament s'organitzaven tres curses, ara ja se superen anualment les 1.400. Hi ha caps de setmana, com aquest, en què al llarg de la geografia catalana se celebren més de 20 curses atlètiques'Més Esport' no podia quedar al marge d'aquest fenomen, al qual la dona s'ha incorporat amb força. Cada setmana neixen carreres com la Ultratrail de Collserola, que es disputa aquest dissabte per la serralada barcelonina amb més de 1.500 inscrits.

El suplement esportiu dels dissabtes d'EL PERIÓDICO s'endinsa en una moda que té una demanda tan gran a Catalunya que el preu del dorsal català supera am escreix el que es paga per córrer a la resta d'Espanya. Amb tot, 40.000 catalans tenen el seu xip, creixen els comerços especialitzats i les curses de nova creació (més de 150 aquest any) busquen altres al·licients o aposten per la imaginació per captar nous corredors.

Mentre uns col·leccionen carreres, altres col·leccionen títols. És el cas de Toni Bou, absolut dominador del trial espanyol i mundial en les últimes temporades. Els 12 Mundials de Dougie Lampkin i els 7 de Jordi Tarrés semblen poca cosa al costat dels 14 que ja suma el campió de Piera (7 a l'aire lliure i 7 'indoor'), que acaba de revalidar el campionat d'Espanya. 'Més Esport' xerra amb el pilot per entendre les claus d'un èxit tan descomunal, si bé el mateix campió creu que no hi ha secrets: "Només hi ha un truc: entrenar-se molt i treballar amb la il·lusió del primer dia".

Ídol al Japó, xòfer a Catalunya

Jonathan Tineo és un altre campió mundial català, però amb molt menys reconeixement que Bou. El karateka colomenc ha guanyat cinc títols continentals i dos mundials de 'kyokushinkai', un estil de les arts marcials practicat per 20 milions de persones a tot el món. "Al Japó he firmat autògrafs. Allà ets mediàtic. T'ovacionen, et fan fotos, et reconeixen", explica amb un punt de nostàlgia. "He competit per tot el món i no es creuen que jo treballi, que no visqui d'això. Es pensen que tinc una limusina que ve a buscar-me a casa", explica qui precisament treballa com a xòfer de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

Notícies relacionades

Tan meritori com l'esforç de Tineo és el de les noies del Barça femení, que han fet història al convertir-se en el primer equip de la Lliga espanyola de futbol que arriba als quarts de final de la Champions. I això que la lluita és desigual. "Tots els equips que han arribat a quarts tenen uns pressupostos increïbles i les seves jugadores, uns sous equiparables als del Barça B", explica l'entrenador blaugrana, Xavier Llorens, ni més ni menys que el primer tècnic que va dirigir Messi quan va arribar a La Masia. Ara ha obrat el miracle de colar l'equip blaugrana en una elit europea malgrat tractar-se d'un conjunt completament 'amateur' que fa malabarismes per combinar els entrenaments amb els estudis o la feina. El Wolfsburg, vigent campió d'Europa, s'interposa en el camí a semifinals, però ningú les guanya en il·lusió i ganes.

La prèvia del Barça-Granada i de l'Almeria-Reial Madrid, el GP del Brasil de F-1 i el triomf de Magnus Carlsen en el Mundial d'escacs són altres dels temes destacats.