POLÈMICA A LA F-1

La FIA desestima el recurs de McLaren i Raikkonen segueix sent el campió

2
Es llegeix en minuts
EFE / PARÍS/LONDRES

El Tribunal d'Apel·lació de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), reunit dijous a Londres, ha anunciat avui que ha desestimat el recurs presentat per l'equip McLaren-Mercedes després del Gran Premi del Brasil, de manera que el campió mundial segueix sent el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari). En la seva sentència, anunciada avui, el tribunal considera "inadmissible" el recurs de l'equip que dirigeix Ron Dennis.

Aquest tribunal va estudiar a Londres el recurs de McLaren-Mercedes contra la decisió dels comissaris esportius del Gran Premi del Brasil, últim del Mundial de F-1, de no sancionar els equips BMW Sauber i Williams-Toyota després d'analitzar les temperatures dels combustibles dels seus respectius monoplaces.

Suposada irregularitat en el combustible

Una hipotètica exclusió dels pilots de Williams-Toyota i BMW Sauber podria haver suposat la reclassificació del britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) i, consegüentment, aquest s'hauria convertit en campió mundial. Raikkonen ha guanyat avui el seu primer títol per tercera vegada.

Després de la carrera del 21 d'octubre, en què va vèncer i es va proclamar campió mundial Raikkonen i en què Hamilton va ser setè, els comissaris van investigar una suposada irregularitat en el combustible dels monoplaces de BMW i Williams, encara que van decidir no penalitzar aquestes escuderies per entendre que no podien precisar amb exactitud la temperatura ambient d'aquell dia a Sao Paulo.

El motiu de la investigació va estar en la temperatura del combustible dels quatre cotxes durant la carrera, ja que es va comprovar que al final de la prova estava entre els 23 i 25 graus.

Segons la normativa, la temperatura del combustible dels monoplaces no ha de ser mai de més de deu graus centígrads inferior respecte a la temperatura ambient --uns 37 graus aquell dia a Sao Paulo--, ja que com més freda estigui la gasolina, millor rendeixen els motors.

L'alemany Nico Rosberg (Williams-Toyota) es va classificar quart, mentre que els dos pilots de BMW Sauber, el polonès Robert Kubica i el també germànic Nick Heidfeld, van acabar cinquè i sisè. L'altre pilot de Williams-Toyota, el japonès Kazuki Nakajima, va ser desè.

"Inadmissible"

Notícies relacionades

McLaren-Mercedes va notificar a la FIA la intenció de recórrer aquest veredicte, apel·lació que va portar a especular a la premsa anglesa amb la possibilitat de veure Hamilton com a campió mundial de Fórmula 1.

El Tribunal d'Apel·lació, "després d'escoltar les explicacions de les dues parts i després d'examinar diversos documents i altres proves", va decidir que "el recurs de l'equip Vodafone McLaren Mercedes és inadmissible". Aquest tribunal, presidit pel txec Jan Stovicek, estava també compost pel nord-americà John Cassidy, el grec Vassilis Koussis i el portuguès José Macedo e Cunha.