A domicili

L’Hospital Sant Joan de Déu porta musicoteràpia a casa de nens amb atenció pal·liativa

El servei a domicili és la primera vegada que es fa a tot Catalunya

L’Hospital Sant Joan de Déu porta musicoteràpia a casa de nens amb atenció pal·liativa

Sant Joan de Déu

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues (Baix Llobregat) ha posat en marxa, per primera vegada a Catalunya, un servei de musicoteràpia a domicili per als nens que pateixen malalties greus que amenacen o limiten la seva vida o patologies cròniques complexes i requereixen atenció pal·liativa.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Música, l’hospital ha explicat aquest dilluns 22 de novembre que la iniciativa, que pretén afavorir el benestar del pacient i facilitar la seva interacció amb els pares, està vinculada a una investigació que es portarà a terme durant dos anys per estudiar l’impacte de la musicoteràpia en nens amb malalties greus o cròniques complexes i les seves famílies.

Cada dia, una musicoterapeuta de l’Associació Ressò –l’entitat que col·labora amb Sant Joan de Déu Barcelona des de 2005 per oferir musicoteràpia als pacients ingressats– visita a casa seva dos nens que pateixen malalties greus o cròniques complexes per fer amb ells una sessió de teràpia musical d’uns 45 minuts, en el transcurs de la qual canten cançons o toquen diversos instruments musicals.

Abans i després de la sessió, es recullen diferents dades per valorar l’impacte d’aquesta activitat en el benestar del nen i la família.

En la investigació, que tindrà una durada de 24 mesos, hi participaran un total de 75 pacients.

Donació de l’Associació Benèfica Anita

l’Associació Benèfica AnitaLa posada en marxa de la musicoteràpia a domicili per a nens que requereixen cures pal·liatives ha sigut possible gràcies a una donació de l’Associació Benèfica Anita, una entitat sense ànim de lucre impulsada per la família i amics d’una nena que va morir a conseqüència d’un càncer.

L’associació treballa per fomentar la investigació del càncer infantil –especialment els tumors de cèl·lules germinals– i el benestar i assistència dels nens afectats.

Notícies relacionades

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona tracta cada any 350 nens que requereixen atenció pal·liativa i a la complexitat. Dos terços són nens amb malalties greus que poden morir durant la infància i la resta, nens amb malalties cròniques complexes.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO