AJUTS PER A LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA

360 famílies i més de 200 autònoms es beneficien dels ajuts per la Covid-19 de l'Ajuntament d'Esplugues

L'Oficina Municipal d'Ajuts per a la Reactivació d'Esplugues ha atès 778 consultes des del 27 de maig, i 360 famílies i 212 persones autònomes han rebut la prestació

esplugues-carla-gonzlez

esplugues-carla-gonzlez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina Municipal d’Ajuts per a la Reactivació d’Esplugues ha atès 778 consultes des que el 27 de maig es va posar en marxa, per donar resposta a les conseqüències de la pandèmia. 360 famílies i 212 autònoms ja han rebut els ajuts que el consistori va aprovar a través del seu propi pla de reconstrucció.

Les famílies reben una ajuda directa de 200 euros, i el fons per a aquesta línia està format per 300.000 euros. Les persones autònomes que van aturar la seva activitat també rebran 200 euros de subvenció, i aquest paquet està dotat amb 250.000 euros.

Les xifres les vam saber fa uns dies a través de la Comissió Permanent de Treball, establerta en el pla de reconstrucció, per posar nota als primers mesos d’actuació.

Ajuts per als més vulnerables

L’Ajuntament d’Esplugues va aprovar el maig passat un pla de reconstrucció de la ciutat, gràcies a l’estabilitat econòmica del consistori i amb la finalitat de donar una resposta ràpida i eficaç a les conseqüències que va provocar el confinament per la Covid-19.

Es va dotar el pla amb un fons de contingència d’1 milió d’euros i es van establir 5 línies d’ajuts, amb un conjunt de mesures per reactivar l’economia, preservar els llocs de treball i protegir els col·lectius més vulnerables, expliquen des de l’ajuntament.

Pròximes subvencions

En els pròxims dies es preveu l’activació de dos nous ajuts: els ajuts a la contractació, amb subvencions del cost contractual de fins al 50% per a persones aturades. La partida s’ha ampliat de 110.000 euros fins als 210.000 euros.

Notícies relacionades

També s’obriran els ajuts per a les emergències socials, amb una ampliació de la partida inicial de 200.000 euros.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Temes:

Ajuntaments