SANT MATEU 2018

Carlos Baute i Hotel Cochambre, les apostes musicals d'Esplugues per a la Festa Major de Sant Mateu

Més de 80 activitats ompliran els carrers de la ciutat del 20 al 23 de setembre en una festivitat a què l'Ajuntament destinarà 125.000 euros

36678589773 991b5d49f1 o

36678589773 991b5d49f1 o

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 80 activitats dirigides a tots els públics formen el programa de Festa Major de Sant Mateu de Esplugues, que tornarà a omplir els carrers de la ciutat des del dijous 20 de setembre i fins al dia 23, en una festivitat a què aquest any l’Ajuntament destinarà 125.000 euros.

El tret de sortida el donarà, com sempre, el Pregó de Festa Major i la comitiva d’entitats que li precedeix, un dels actes centrals. Aquest any, les persones encarregades de donar el pregó inaugural estaran relacionades ambl’Hospital Sant Joan de Déu, que l’any passat va celebrar el seu 150è aniversari.

L’aparcament del carrer de Sant Antoni Maria Claret torna a ser l’escenari triat per allotjar les principals apostes musicals de la ciutat, que aquest any porten el nom propi de Carlos Baute i Hotel Cochambre. El cantant veneçolà actuarà divendres 21 de setembre, mentre que el grup referent de les festes populars a Catalunya ho farà el dissabte 22, en una nit que acabarà amenitzada amb música dj.

Un altre dels punts clau de la festivitat serà el carrer Maria Aurèlia Capmany, al costat del parc de la Solidaritat, on el diumenge 23 tindrà lloc durant tot el dia el festival Duendes Con Arte, amb l’actuació estel·lar a la nit del grup andalús No me Pises que Llevo Chanclas.

Actes tradicionals

Una de les activitats més multitudinàries de la Festa de Sant Mateu serà, sens dubte, la 25a Diada Castellera, que se celebrarà durant tot el matí de diumenge i en la qual aquest any participaran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers d’Esplugues. 

La mateixa expectació aixecarà la 34a Trobada de Gegants i Capgrossos, que tindrà com a colles convidades seran les de Sant Just, Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma, Ripollet, La Garriga i Alforja, a més de comptar amb la participació dels gegants locals. Dues activitats que es duran a terme a les places de Santa Magdalena i Catalunya respectivament.

Les propostes populars tindran també cabuda dissabte 22, quan tindrà lloc la 23a Diada Bastonera entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fènix, que seguirà aquella mateixa nit un Correfoc a càrrec de l’agrupació de Diables local. Com a colofó als actes tradicionals, el diumenge 23 se celebrarà a més el 41è Concurs de Menjadors de Mongetes i Botifarra, organitzat per la Coral La Coloma.

La mostra de balls propis, la novetat

Com a novetat d’aquest any, la cercavila en què participen una dotzena d’entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat, que fins ara es feia sempre dissabte, passarà a celebrar-se el mateix dia de Sant Mateu, el divendres 21, i afegirà a més una mostra de balls propis a l’arribada de la comitiva a plaça Catalunya.

Com en els últims anys, els carrers Església i Montserrat acolliran durant tota la festivitat el Mercat Esplugues City, amb parades, mostra de tallers d’ofici, tir amb arc, jocs de fusta i espectacles de western, entre altres activitats.

Els més petits tindran a més el seu lloc al parc dels Torrents, que reunirà dissabte i diumenge jocs i tallers de ceràmica i manualitats i un minitren tripulat, entre altres activitats.

Notícies relacionades

I els joves també ocuparan el seu lloc en aquesta Festa Major, amb activitats que inclouran, per exemple, la tercera edició del Holi Fest, una activitat que en els últims dos anys ha tingut una gran acceptació per part del públic i que aquest any se celebrarà la tarda de diumenge 23.  

Més notícies d’Espluguesa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA