Anàlisi

Elx-Espanyol, les claus del rival blanc-i-blau

  • L’equip català visita aquest diumenge el cuer de la Lliga, dirigit per Pablo Machín, un dels tècnics periquitos la temporada de l’últim descens.

Elx-Espanyol, les claus del rival blanc-i-blau

EP

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol visita aquest diumenge l’Elx, el cuer destacat de la Lliga que dimecres va ser atropellat pel Madrid en el duel pendent pel Mundial de Clubs. Els periquitos es retrobaran amb Pablo Machín, el tècnic que va estar 77 dies a la banqueta blanc-i-blava la temporada de l’últim descens.

Va arribar l’octubre del 2019 per suplir David Gallego i va durar 10 partits: 7 derrotes, 2 empats i només 1 victòria. Literalment no es va menjar els torrons. Va ser acomiadat el 23 de desembre amb l’equip cuer a cinc punts de la salvació. A Elx afronta un desafiament encara més gran. Seria un miracle que aconseguís tirar endavant l’equip.

Edgar Badia, un porter sense treva

Dins la nefasta temporada que protagonitza l’Elx i amb 44 gols encaixats, resulta paradoxal que el porter sigui el seu millor futbolista. No obstant, Edgar Badia ha evitat desastres molt més grans amb magnífiques intervencions que el situen en el segon lloc del rànquing de parades de la Lliga. En suma 90 (9 dimecres al Bernabéu), només una menys que Ledesma (Cadis).

Els periquitos amb bona memòria recordaran els temps de Badia al planter blanc-i-blau. El porter es va formar en el futbol base del Cornellà i va fitxar pels juvenils del club blanc-i-blau. Va ser internacional en les categories inferiors de la selecció i va jugar en el filial de l’Espanyol abans de passar al Granada ja fa una dècada. Si l’Elx confirma el seu descens no li faltaran possibles destinacions per seguir a Primera.

Els tres centrals de sempre

Si hi ha un tècnic fidel al seu sistema és Pablo Machín. El seu 3-4-2-1 resulta gairebé inamovible amb la col·lecció de centrals que sempre li agrada tenir a la plantilla. Palacios, Magallán i Enzo Roco serà probablement el trident en el partit d’aquest diumenge, amb opcions també per a Bigas i Verdú. Carmona ocuparà el carril dret i Clerc, un altre futbolista formant a les categories inferiors de l’Espanyol, l’esquerre.

Mascarell i Gumbau haurien d’actuar a la sala de màquines del conjunt alacantí per buscar l’equilibri que no acaba d’aconseguir Machín. El seu objectiu és repetir el sorprenent triomf aconseguit contra el Vila-real fa dues setmanes. Li faltarà, no obstant, el gran protagonista d’aquell partit: Pere Milla, lesionat a la clavícula.

La preocupant sequera de Lucas Boyé


L’absència de Pere Milla hauria de donar més protagonisme al capità Fidel, un dels jugadors més talentosos de l’equip. Les lesions han marcat la seva trajectòria aquest curs, en què ni tan sols ha marcat un gol, però la defensa periquita haurà d’anar amb compte amb el seu dinamisme i visió de joc. El seu xut amb l’esquerra és notable.

Fidel va estar acompanyat per Randy Nteka dimecres passat a la zona de mitja punta per darrere d’Ezequiel Ponce, habitual suplent i revulsiu durant la major part del curs. Machín també podria apostar per la parella argentina, amb Lucas Boyé acompanyant Ponce. L’ariet de San Gregorio, que va estar molt encertat la campanya passada, només porta un gol en aquesta Lliga. La seva sequera (encadena 14 jornades sense marcar) és una de les causes del desastre de l’Elx. Ponce, mentrestant, porta tres gols.

Temes:

Espanyol