"La fruta podrida"
Marta Merino Meca Barcelona
Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.
Com els antics pagesos 8 Un grup de nens arrenquen males herbes d’un arrossar a les colònies de l’ONCE al delta de l’Ebre. /
JOAN REVILLAS
Robertl Cros Seijas
Llegint les diferents cartes que es publiquen el web, trobo la carta del Sr. Salvi Pardas, al qual sembla que no li agrada l'expressió 'català de soca-rel'.
Entretots
En deceb el seu escrit, ja que l'interpreto com si aquesta paraula tan nostra li molesti. Permiti que li digui que sota el meu punt de vista és una expressió tan maravellosa com la terra que l'ha encunyat, i que ensems és més maca que el castellanisme que fan servir molts catalans que es el de "pura cepa", com vostè diu.
Doncs vet-ho aquí que l'origen de la mateixa cal buscar-la a la pagessia, feina a la qual es dedicaven molts catalans abans de la revol·lució Industrial i que amb el pas del temps no ha perdut la seva vigència.
Pensi que, com aquesta, n'hi ha moltes que en barrajar-se amb el castellà han anat caient en l'oblit. Se m'acud 'ensilera' en lloc de 'punteria'. Pensi que la paraula 'escaient' és aquella que es diu o s'escriu en el context pertinent.
I com a conclusió m'agradaria afegir que, si féssim servir més paraules nostres, potser seriem un xic més rics, però es veu que fent servir castellanismes com les 'vuit i quart' o 'les deu i mitja' som mes importants.
Participacions delslectors
Marta Merino Meca Barcelona
Luis Fernando Crespo Zorita Las Rozas de Madrid
Montserrat González Durán Barcelona
Antonio Pujol Armenteros Barcelona
Manuel Pardo BADALONA
Sergio de Fuente Garrido Alcorcón (Madrid)
Marisa Rando Romero Barcelona
Mésdebats
El debat