Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Els Jordis sempre vencen els dracs

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017  pol tica   declaran por sedici n trapero 171016100759

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017 pol tica declaran por sedici n trapero 171016100759

Marta Nin Loscos

Diu la llegenda que en un poble molt proper vivia un drac ferotge que vigilava el castell reial. Durant segles devorava el bestiar i destrossava tot allò que els camperols aconseguien sembrar. La població vivia aterrida.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Sense espasa ni armadura, però amb el suport i l'escalf de tot el poble, el cavaller més valent, en Jordi, decidí enfrontar-se al drac. En la lluita, en Jordi quedà malferit. El rei, temorós que el poble s'alcés, va fer empresonar el cavaller. A més, va fer cremar llibres, discs i diaris. Fins i tot va prohibir el color preferit del Jordi: el groc.

Els camperols volien alliberar el seu heroi. Només així ells també podrien ser lliures. El 23 d'abril, dia dels enamorats, el poble sortí al carrer amb un sol objectiu: que l'amor vencés l'odi.

Amb roses grogues com a armament i càntics i somriures com a armadura, milers de pagesos van aconseguir entrar a la fortalesa. El drac va intentar atacar-los, però la llum que desprenia aquell viu color groc el va encegar. Ràpidament, va marxar. Així, en Jordi fou alliberat i el groc tornà a omplir de vida el poble.

I vet aquí que el rei no sabia que, a casa nostra, els Jordis sempre vencen els dracs!

Participacions delslectors

Mésdebats