Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Aprofitem la nova normalitat per repensar el calendari i l'horari escolars

Una clase de infantil del colegio público CEIP 103 de València, completamente vacía, el 15 de mayo.

Una clase de infantil del colegio público CEIP 103 de València, completamente vacía, el 15 de mayo. / EFE / MANUEL BRUQUE

Aquesta pandèmia i aturada del món sencer deixa espai a replantejar la posada en marxa del què anomenen "nova normalitat". Potser ha arribat l'hora que es comenci a plantejar també perquè no es podrien començar les classes abans i seguir l'organització del calendari escolar d'Europa d'una vegada per totes. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Fins a 24 països tenen una pausa escolar durant el primer trimestre de classe. Una fórmula que inclou una setmana de vacances cada dos mesos.

A Europa, el model més habitual és el de jornada partida amb un descans per al dinar. La durada del descans varia significativament per països. La majoria tenen jornades que comencen a les 8.00 i acaben entre les 14.00 i les 16.00 hores, amb una pausa per dinar d'ntre mitja hora i una hora aproximadament (per exemple, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Anglaterra, Irlanda, Noruega i Holanda).

No obstant això, en una part important de països on la jornada lectiva acaba a primera hora de la tarda, l'horari d'estada al centre escolar s'allarga habitualment amb la programació d'activitats fins a les cinc de la tarda (Bèlgica, Dinamarca i Noruega en són exemples).

Aquest qüestionament de la jornada contínua en què molts països han optat per prolongar el calendari i la jornada escolar com a mesures per millorar els resultats escolars, assolir l'èxit educatiu i, alhora, adequar l'escola a una nova realitat social, el podríem implantar a Catalunya després d'aquest moment històric que estem passant. No creieu que ara és un bon moment?

Participacions delslectors

Mésdebats