Després del coronavirus

Somiar amb vacances

La desescalada obliga a mantenir la prudència i convida a pensar en turisme de proximitat

EL PERIÓDICO llança 'En ruta Catalunya', nova secció que aborda les necessitats del ciutadà i del sector

img 1583

img 1583

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

A l’espera de conèixer en quina fase del desconfinament s’ubica cadascú en els pròxims dies, pendents de decisions governamentals, també en l’àmbit personal anem transitant estadis. Les xifres oficials sobre víctimes del coronavirus encara no ens permeten l’optimisme. Si més no desconnectar les alarmes o abaixar mínimament la guàrdia. Però l’inici de la desescalada, almenys, ens ha desemmandrit, ens ha tret a estones als carrers i ens ha disparat la imaginació sobre aquells plans a què volem (necessitem) aferrar-nos. El #sobreviurem ha deixat de ser en blanc i negre per anar-se tenyint de colors càlids, com les temperatures que ens acompanyen en les nostres anhelades i primers passejades.

Tornem a permetre’ns algun somni. Arrebossat en prudència, però somni al cap i a la fi. Com les vacances. Somiem amb vacances, és clar que sí, tot i que desconeixem com, quan i on podrem alliberar pressió aquest estiu. La mobilitat continua restringida, tot i que és esperable que anem recuperant aquest dret amb el pas de les setmanes. La crisi sanitària, econòmica i social segueixen sent preocupacions amb majúscules. La inestabilitat laboral i trobar fórmules de conciliació enmig d’aquesta estranya conjuntura ens roben part dels nostres pensaments. Però de vegades qui més qui menys es permet una escapada mental, una fugida cap al futur superant la velocitat del calendari i intentat que els nostres actuals desitjos, també els que incumbeixen al descans, escurcin distàncies amb la nostra futura llista de plans.   

Conscients d’aquesta realitat que ens envolta amb les seves peculiaritats i també que existeixen aquests somnis i projectes individuals o familiars, EL PERIÓDICO ha decidit posar en marxa la secció ‘En ruta Catalunya’. S’aniran sumant informacions precises sobre el nivell de desenvolupament del pla de desescalada, amb especial atenció en el turisme i les seves possibilitats, així com en les demandes i preocupacions d’un sector importantíssim en la cadena econòmica nacional. A més, se suggeriran alternatives turístiques de proximitat que permetin descobrir o retrobar-se amb mil i un paratges catalans que valen la pena. El projecte, com les sorpreses que amagarà, anirà creixent de forma paral·lela a les possibilitats de moviment dels nostres lectors. Viatjarem plegats.

Turisme sostenible i pròxim

Els ciutadans, després d’uns mesos de lluita amb el coronavirus i confinament preventiu, anhelen poder-se perdre entre paisatges, tot i que en aquesta ocasió calgui optar pel més pròxim. El turisme sostenible, sa i pròxim demana pas. Fent de la necessitat, virtut, es presenta una oportunitat per retrobar-se amb Catalunya i els seus racons.

Notícies relacionades

 Alhora, un castigat sector turístic demana ajuda a les institucions, però també als seus veïns perquè confiïn que sabran posar a la seva disposició les mesures i prevencions necessàries per facilitar el seu lleure estiuenc i, de passada, reactivar una malmesa economia. «El turisme és un sector estratègic i serà clau per a la recuperació», va augurar aquest dimarts al Senat la ministra del ram, Reyes Maroto. «Hem de reactivar el turisme domèstic i de proximitat una vegada superada la crisi», va apuntar recentment la consellera d’empresa, Àngels Chacón. 

El que interessa a uns i d’altres, als que somien amb vacances i als que dissenyen com facilitar-les enmig d’una gran complexitat; les diferents perspectives del turisme català seran també objecte del dia a dia d’aquest diari, compromès amb explorar fins al detall la realitat que ens ha deixat, ens deixa i ens deixarà la crisi de la Covid-19, la més severa de les últimes dècades, entossudida que ens reinventem en centenars d’aspectes.