SECTOR CLAU

Reobrir el cel europeu i un segell de destinació segura, claus per reactivar el turisme estranger

El País Valencià i les Balears demanen a la UE que es reprenguin els vols en l'espai aeri comunitari

Reclamen també un protocol per poder crear una garantia de «destinació segura» i donar seguretat als visitants

zentauroepp53143492 castell n 16 4 2020 aeropuerto de castell n  estado de alarm200421120100

zentauroepp53143492 castell n 16 4 2020 aeropuerto de castell n estado de alarm200421120100 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Que els avions tornin a solcar el cel europeu (en direcció a Espanya) i que els que vagin a comprar aquests vols tinguin la seguretat que es dirigeixen a una destinació sanitàriament segura, aquestes són les claus perquè es pugui reactivar l’arribada d’estrangers i això és el que han demanat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la presidenta de les Balears, Francina Armengol.

En la videoconferència que tots dos han mantingut aquest dimecres per analitzar les enormes dificultats a les quals s’enfronta el sector en aquesta campanya estival tots dos han advocat perquè la Unió Europea posi en marxa un protocol de seguretat europeu per minimitzar l’impacte de la pandèmia en el moviment de les persones i l’arribada de turistes procedents d’altres països.

Tots dos han coincidit que és prioritària, quan les condicions sanitàries ho permetin, l’obertura de l’espai europeu. Es dona per fet que el gruix de l’estiu serà el turisme nacional, especialment a la Península però no es vol renunciar a res.

Notícies relacionades

A més, per reforçar la confiança dels possibles visitants han apuntat que és clau la implicació de les institucions europees a l’hora d’acreditar aquesta garantia de destinació segura i en el moviment dels turistes. Que des de la UE es confirmin que les destinacions són segures, una cosa que en el cas de tots dos ja ho creuen per a les seves comunitats.

Igualment, tots dos han reiterat la petició al Govern d’Espanya que agiliti i aprovi un Pla de Reactivació Turística per fer front a les repercussions socioeconòmiques que tindrà la pandèmia sobre aquest sector, una cosa que ja es va plantejar en la reunió de presidents autonòmics de diumenge passat amb el president de l’Executiu, Pedro Sánchez.

Temes:

Turisme