ESTRATÈGIA GOVERNAMENTAL

El turisme serà «clau» en la recuperació econòmica després de la Covid-19

El Govern assegura que s'ajudarà aquest sector vital per propiciar la superació de la crisi

La ministra Maroto insisteix que prepara un ambiciós projecte junt amb les comunitats autònomes i agents socials

zentauroepp51927122 reyes maroto200124203038

zentauroepp51927122 reyes maroto200124203038 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat aquest dimarts que el turisme, com a sector «estratègic» a Espanya, serà «clau» en la recuperació després de la crisi del coronavirus igual com ho va ser després de la crisi econòmica del 2004. Maroto ha ressaltat, durant la sessió de control al Govern al Senat, que el sector ha sigut «una prioritat» a l’agenda de l’Executiu des del principi de l’actual crisi i que s’ha beneficiat un «ambiciós» paquet de mesures destinades a protegir l’ocupació i el teixit empresarial.

La titular de Turisme ha matisat que el ministeri està en contacte amb les comunitats autònomes, agents socials i econòmics, així com organitzacions internacionals per a la reactivació del turisme de cara a l’estiu «amb les màximes garanties de seguretat sanitàries», un element «fonamental».

Maroto ha recordat que el ministeri està desenvolupant un Pla de Rellançament del Turisme junt amb les comunitats autònomes, empreses i agents socials que engloba la creació de protocols de seguretat, un pla d’ajuda econòmic complementari a les mesures ja aprovades i per millorar el coneixement turístic dels territoris i com serà el seu reposicionament.

Per això, ha recordat que s’estan elaborant protocols que recullin els requisits que cada activitat requereix per a la seva reobertura d’una forma segura. En aquesta feina, ha ressaltat, hi estan participant els agents socials, econòmics i els governs autonòmics sota la coordinació de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), informa Ep.

Resposta europea

Notícies relacionades

Així mateix, ha expressat que Espanya està liderant la sol·licitud d’una resposta europea conjunta de recuperació del sector que atengui les necessitats específiques de cada territori. A més, ha recordat que per a la reactivació del sector i la recuperació de la mobilitat es requeriran mesures homogènies a la resta de països europeus i garantir la seguretat.

Finalment, ha apel·lat a la «responsabilitat» que els grups parlamentaris recolzin aquest dimecres la pròrroga de l’estat d’alarma per garantir la seguretat pública i protegir moltes empreses del sector turístic.