Eleccions al Parlament 2021

Aquests han sigut els resultats de Vox per municipis a Catalunya

El partit ultra es col·loca entre els tres més votats en mig centenar de municipis. La llista encapçalada per Garriga s’imposa a Vilamalla, a la província de Girona, i a la Pobla de Mafumet, a Tarragona

Aquests han sigut els resultats de Vox per municipis a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Vox no només ha aconseguit irrompre al Parlament de Catalunya per primera vegada. Els seus 11 escons l’erigeixen en la primera força antiindependentista, robant votants principalment al partit taronja, Ciutadans, que s’ha desplomat passant de 30 a 6 diputats en tot just quatre anys. La llista encapçalada per Ignacio Garriga ha aconseguit més de 217.000 vots i es converteix en la quarta força a l’hemicicle català en unes eleccions sense precedents: rècord històric d’abstenció i un nombre de vots nuls que ha crescut exponencialment.

Notícies relacionades

En algunes províncies, el partit ultra s’ha situat fins i tot entre les tres llistes més votades. Cal destacar la seva victòria a Vilamalla, a la província de Girona, amb més del 22% dels vots, i a la Pobla de Mafumet, amb un 21% aproximadament. Al municipi gironí al partit d’Abascal el segueixen de prop JxCat i ERC, amb un 19 i 18,7% dels vots respectivament, mentre que al tarragoní la segona i tercera força política són el PSC i ERC.

Per províncies

En total, Vox està entre els tres més votats en mig centenar dels 947 municipis catalans. En concret, a 22 municipis de Barcelona –supera el 13% dels vots a Canovelles, el Pont de Vilomara i Rocafort, Badia del Vallès i Sant Andreu de la Barca–, 15 municipis de Tarragona –és la segona força política a Vila-Seca, Salou i la Canonja–, 11 municipis de Lleida –amb més del 20% dels vots a Bossòst i Vilamòs– i quatre de Girona –superant el 20% dels vots a Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià i Vilamalla–.