Unes votacions insòlites

Els suplents de les meses electorals hauran d’esperar-se fins a les 10 del matí per poder anar-se’n

Podrien ser requerits per omplir vacants

Els suplents de les meses electorals hauran d’esperar-se fins a les 10 del matí per poder anar-se’n
1
Es llegeix en minuts

Les persones elegides com a suplents hauran d’estar aquest diumenge, 14 de febrer, als col·legis electorals de Catalunya fins a les 10.00 hores per si han d’anar a un altre per cobrir vacants. Si no hi hagués ningú l’autoritat electoral podria demanar a la junta que avalés recórrer a persones voluntàries aquell mateix dia. «La Junta Electoral ha de constituir les meses com pugui i com vulgui». Així ho ha explicat el director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, en entrevistes a Catalunya Ràdio i Betevé. Aquesta és una de les diferències respecte a altres convocatòries electorals, en què els suplents podien marxar quan s’havia constituït la seva mesa.

Notícies relacionades

Peña-López ha recordat que segons les dades del Govern, un 99% de les meses podran constituir-se sense problemes, per això «la probabilitat que tot vagi bé» i que no s’hagi d’ajornar el recompte és molt alta, ha explicat. Tot i així, si a les 10 hores hi ha incidències el Govern contactarà amb la Junta Electoral i amb les candidatures, i a les meses que no estiguin constituïdes no es podrà votar diumenge.

Així mateix, Peña-López ha afegit que, com és habitual, els suplents hauran d’estar localitzables durant tot el dia. «Una vegada constituïdes les meses, no te’n pots anar de vacances», ha concretat, malgrat que la probabilitat que hagin de substituir algú a mitja jornada electoral «és molt baixa».