Eleccions catalanes 2021

La JEC rebutja voluntaris per a les meses i avala utilitzar suplents d’altres

Els electors que siguin designats com a membres d’una mesa diferent de l’inicialment assignada «hauran d’exercir el seu dret de vot a la mesa on estiguin inscrits»

La JEC rebutja voluntaris per a les meses i avala utilitzar suplents d’altres
1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat la possibilitat que es recorri a voluntaris en el cas que hi hagi absències per poder constituir les meses electorals el 14-F, però sí que avala que s’ocupin suplents d’altres, la configuració de les quals ja estigui garantida.

El màxim àrbitre en els processos electorals va arribar aquest dimecres a aquest acord, en resposta a una consulta realitzada per la Junta Electoral Provincial de Tarragona amb l’objecte de la unificació de criteris sobre les mesures a adoptar per a la constitució de les meses electorals, atesa la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19.

La JEC ha dictaminat, en aplicació de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que «ha d’entendre’s exclosa la possibilitat de sol·licitar voluntaris per completar les absències que poguessin produir-se».

No obstant, sí que permet que es recorri als suplents d’altres meses que ja estiguin constituïdes, del mateix col·legi electoral o d’un altre de pròxim, com ja va acordar fa uns dies la Junta Electoral Provincial de Barcelona.

L’òrgan concreta que els electors que siguin designats com membres d’una mesa diferent de l’inicialment assignada «hauran d’exercir el seu dret de vot a la mesa on estiguin inscrits», bé al començament de la votació o desplaçant-s’hi posteriorment.

Notícies relacionades

La JEC puntualitza, a més, que per poder fer efectiva aquesta opció de recórrer a suplents, les Juntes Electorals de Zona hauran de comunicar amb anterioritat a aquests la seva obligació de mantenir-se al recinte del col·legi electoral fins que se’ls indiqui que poden marxar.

Si malgrat la utilització d’aquests criteris «no es pogués constituir una mesa a les 10.00 hores», la Junta Electoral de Zona convocarà una nova votació en aquesta mesa, «dins dels dos dies següents, fixant immediatament a la porta del local electoral la nova convocatòria» i nomenant, d’ofici, els seus membres, segons assenyala l’acord.