Cita amb les urnes a Catalunya

Salut calcula que el 14-F podran votar 14.000 contagiats i fins a 80.000 afectats pel coronavirus

Argimon diu que «seria millor que es quedessin a casa», tot i que admet que tenen dret a votar

Salut calcula que el 14-F podran votar 14.000 contagiats i fins a 80.000 afectats pel coronavirus
1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut calcula que aquest diumenge 14 de febrer, dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, hi haurà entre 14.000 persones contagiades i unes 70.000 i 80.000 afectades pel coronavirus, ja sigui per contagis o per contactes directes. Així ho ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Argimon ha opinat que «seria millor que es quedessin a casa», però ha reconegut que tenen el dret fonamental d’acudir a votar.

Notícies relacionades

La Generalitat ha organitzat un ampli dispositiu per assegurar la màxima seguretat en la jornada electoral del 14-F, tant per als ciutadans que aniran a votar com per a aquells que seran a les meses electorals. Així, a cada membre de les taules se li entregaran quatre mascaretes quirúrgiques, una mascareta FFP2, una pantalla facial i guants d’un sol ús per efectuar el recompte, així com gel hidroalcohòlic. Entre les 19 hores i les 20 hores hauran de vestir equips de protecció individual (epis) d’alta seguretat perquè en aquesta franja horària és quan es recomana el vot de positius per Covid-19 o contactes estrets.

Pel que fa als votants, les cues per exercir el dret al vot es faran al carrer i s’entrarà d’un en un per votar, respectant la distància mínima d’un metre i mig. Els circuits seran de sentit únic. L’ús de la mascareta serà obligatori, així com el de gel hidroalcohòlic. Hi haurà personal de seguretat sanitària controlant que es respectin les mesures. La recomanació és portar el vot preparat des de casa per agilitar el procés. Es desinfectaran sovint tots els espais; hi haurà menys meses que de costum, que hauran d’estar separades dos metres entre si, i els locals seran més amplis i ben ventilats.n S’han previst tres franges horàries per evitar el risc de contagi.