La lluita contra la pandèmia a Catalunya

Salut vacunarà els professors en els pròxims tres mesos

Argimon anuncia que els docents seran considerats personal essencial i entraran en la fase de vacunació destinada a aquests col·lectius

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Conselleria de Salut té previst incloure el professorat en el col·lectiu de personal essencial, així que aquests professionals seran vacunats contra el coronavirus «al llarg dels pròxims tres mesos». Així ho ha anunciat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Notícies relacionades

Argimon ha explicat que el professorat entrarà en la fase de vacunació del personal essencial, que comença aquest mateix dimarts amb farmacèutics i fisioterapeutes. Ha advertit que el procés portarà el seu temps. «Hem d’entendre que no tots es podran vacunar el primer dia», ha dit.

Les 31.800 dosis d’AstraZeneca arribades aquest dilluns s’utilitzaran per vacunar el personal considerat essencial. Farmacèutics, auxiliars de farmàcia i fisioterapeutes seran cridats a vacunar-se a 37 punts de Catalunya. En aquesta segona fase del pla de vacunació també entraran altres col·lectius essencials com ara funcionaris de presons, bombers, policies i personal de protecció civil i emergències.