La campanya s’emmetzina

Rovira exigeix a Borràs una rectificació per afirmar que Junqueras és un «corrupte»

  • La presidenciable postconvergent va equiparar la seva imputació per malversació amb la sentència de l’1-O

  • La justícia investiga la candidata per prevaricació, frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental

  • ERC i JxCat es barallen per qui porta la iniciativa independentista

zentauroepp41100326 marta rovira a catalunya  radio171127113957

zentauroepp41100326 marta rovira a catalunya radio171127113957

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La campanya electoral, especialment pel que fa al derbi independentista per la primacia entre Junts per Catalunya i ERC, s’ha enverinat en les últimes hores. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, va exigir via Twitter a la presidenciable de Junts per Catalunya que rectifiqui les asseveracions abocades en una entrevista al diari ‘El País’ en la qual afirma que Oriol Junqueras es troba a la presó «per corrupció».

Borràs, investigada pel Tribunal Suprem, davant el qual va refusar declarar al juliol, per prevaricació, frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental va respondre a la pregunta «¿És raonable ser candidata i estar imputada per corrupció?» amb un «els últims presidents estan tots inhabilitats i tenim un vicepresident pres, condemnat per corrupció». La postconvergent feia referència així a la condemna de 13 anys de presó i els mateixos d’inhabilitació per un delicte de sedició i un altre de malversació per l’organització del referèndum de l’1-O.

Dimarts, en una entrevista a La Sexta, el mateix Junqueras, també a preguntes del mitjà, va asseverar que si Borràs hagués sigut d’ERC se li hagués requerit deixar la candidatura per la imputació que pesa sobre ella. Preguntada Borràs aquest dimecres per l’afirmació de Junqueras, la candidata de Junts ha respost breument: Els «nostres partit té el seu codi ètic, soc candidata i cap de llista del nostre partit».

Qüestions de campanya

Notícies relacionades

En el que fa referència a qüestions més estàndards de campanya, Laura Borràs, s’ha embolicat en una rèplica a Esquerra Republicana respecte a qui marca la pauta en relació amb les vies cap a la independència. Si el candidat republicà, Pere Aragonès, afirmava hores abans al fòrum Tribuna Catalunya, que JxCat és la «còpia» i Esquerra és l’«original» quant a exigir a Europa un referèndum acordat amb l’Estat sobre la independència de Catalunya, i afegia «benvinguts a les nostres tesis», en relació amb JxCat, Borràs ha respost que el seu partit és l’original.

«No som còpia de ningú perquè no som semblants a ningú, si algú pot reivindicar que és un partit nou és JxCat; si algú pot ser original és JxCat», ha afirmat en una roda de premsa. Borràs s’ha tornat a desmarcar del full de ruta d’ERC i ha assegurat que el seu pla passa per tornar a proclamar la independència «quan estiguem en disposició de defensar-la i demanar el reconeixement internacional».