CARTA A LA PLANTILLA

El president de Correus critica els «debats interessats» per «soscavar institucions» en ple atac del PP

Serrano agraeix per carta remesa a tots els empleats del grup postal els esforços per gestionar el rècord de 2,6 milions vots per correu

«Vaig donar una única instrucció al conèixer aquesta nova convocatòria electoral: la contractació de tots aquells recursos i persones necessàries». La companyia s’ha reforçat amb 20.200 efectius extres per al 23J.

El president de Correus critica els «debats interessats» per «soscavar institucions» en ple atac del PP
2
Es llegeix en minuts

El Partit Popular ha ficat de ple com a tema de la campanya electoral la gestió de l’allau de vots per correu que està fent el grup públic Correus. El mateix Alberto Núñez Feijóo ha sembrat dubtes sobre la tramitació diligent d’aquests vots, ha advertit de la possibilitat que no tots els sol·licitants puguin acabar votant, ha criticat la «incompetència» de la direcció de la companyia –de la qual ell mateix va ser president amb José María Aznar a Moncloa– per suposadament gestionar l’assumpte sense prou recursos i fins i tot ha defensat el cessament del president del grup postal si estigués a la seva mà.

En plena allau de peticions de vot per correu –amb un rècord històric de 2,6 milions de sol·licituds– i en ple atac del PP, el president de Correus, Juan Manuel Serrano, ha remès una carta a tots els empleats de la companyia en la qual agraeix l’esforç i l’«esperit de sacrifici» de tots els empleats i aprofita per criticar els «debats interessats» que «soscaven les institucions».

«He difós públicament, i ho seguiré fent, la professionalitat, l’honestedat i el bon fer de tots i cadascun dels treballadors de Correus», sosté Serrano en la missiva interna, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, del grup Prensa Ibérica. «Volem mantenir-nos al marge de debats interessats que posin en qüestió el servei públic o soscavin les institucions del nostre país, com és Correus», sentencia.

Reforç especial

Davant els dubtes sembrats pel PP sobre la gestió del vot a distància, des de l’empresa pública s’ha respost destacant la contractació de reforços que pràcticament dupliquen el que reclamaven els sindicats, així com l’ampliació d’horaris a les oficines per facilitar la tramitació. El grup públic postal ha formalitzat 20.240 contractacions des del 30 de maig passat —el dia en què es va convocar de manera formal les eleccions generals amb la seva publicació al BOE— per reforçar la plantilla i poder atendre els tràmits, davant les 12.000 places extres que van exigir els representants sindicals de la companyia.

El president de Correus assegura a la carta a la plantilla que el reforç de plantilla va ser una decisió adoptada des del primer moment que es va conèixer l’avanç electoral. «Sé que estan sent dies de molt esforç, de moltes hores de treball i de caps de setmana sense parar. Per això, vaig donar una única instrucció al conèixer aquesta nova convocatòria electoral: la contractació de tots aquells recursos i persones necessàries per permetre que tot aquell que vulgui votar per correu pugui fer-ho», remarca.

Notícies relacionades

Serrano assegura que ara, en la recta final del procés electoral, ha donat una nova instrucció al departament de Recursos Humans: «facilitar al màxim el descans i les vacances de totes les persones que esteu participant en el procés i que esteu fent possible que Correus estigui al nivell que els ciutadans i ciutadanes demanen de nosaltres com a empresa pública». El president, a més, dona per segur que es complirà el compromís adquirit per Correus d’«assolir l’èxit una vegada més en la gestió del vot per correu» i fer-ho «amb totes les garanties de seguretat».

Des de Correus es remarca que per atendre la tramitació del vot per correu s’ha cobert el 100% de les vacances de plantilla durant aquest juliol, i que més d’un 30% dels empleats que havien sol·licitat vacances en aquestes dates les han retardat voluntàriament per treballar fins al final de la campanya electoral.