El Periódico de l'Eixample

Eixample

LA RECEPTA

Llobarro a la sal

1
Es llegeix en minuts

Mari Carmen Hortigüela Ruiz, mestressa de la peixateria Sole i fills Toni i Carme, al mercat del Fort Pienc, proposa una variant de la recepta de peix a la sal. Aquesta vegada per preparar al foc i no al forn: llobarro a la sal. Aclareix que per a aquest plat es pot utilitzar tota mena de peix amb escames.

INGREDIENTS

Llobarro obert en dos filets

Sal gruixuda

Romaní

Aigua

Verdures al gust

Oli d'oliva

PREPARACIÓ

Poseu en una cassola de ferro un llit de sal gruixuda d'uns dos centímetres. Mulleu la sal esquitxant-hi aigua amb les mans.

Afegiu-hi el romaní fresc per aromatitzar el peix. Poseu els dos filets de llobarro amb les escames tocant la sal.

Notícies relacionades

Cobriu-ho i poseu-ho a foc mitjà. Des que la cassola estigui calenta, han de passar uns set minuts i el peix estarà a punt.

Per acompanyar, talleu en una altra cassola verdures al gust com pastanagues, porros i carbassó. Deixeu-les coure a foc lent amb un raig d'oli d'oliva. S'ha de servir el peix calent.