¿Com modificar l’esborrany de la renda 2021?

¿Com fer la declaració de la renda 2021-2022? Guia bàsica

¿Com modificar l’esborrany de la renda 2021?

Europa Press / Cézaro De Luca

1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

La campanya de la renda, que es pot fer fins al 30 de juny, és un tràmit obligatori per a tots els treballadors, tret d’algunes excepcions.

D’acord amb el calendari del contribuent, disponible a la pàgina web de l’Agència Tributària, des del 6 l’abril es podrà presentar la liquidació de l’IRPF i l’impost de patrimoni a través d’internet, mentre que el termini per fer-ho per telèfon comença el 5 de maig i de manera presencial, l’1 de juny.

Error o omissió

No obstant, pot ser que, després de presentar la declaració d’aquest any, t’adonis que has comès algun error o t’has oblidat d’incloure alguna deducció a què podies optar.

En aquest cas, és possible sol·licitar una rectificació si s’accedeix a l’expedient de renda que has presentat i seleccionant la casella 127, de «sol·licitud de rectificació».

Quan demanar-la

Notícies relacionades

Aquesta sol·licitud es realitza, tal com informa la mateixa Agència Tributària, «per iniciar un procediment de rectificació d’una autoliquidació del 2021, per resultar una quantitat a tornar superior a la sol·licitada o una quantitat a ingressar menor». També és possible fer ús d’aquesta opció si necessites informar d’una dada que no afecta el resultat final de la declaració, és a dir, si no és una dada comptable.

D’altra banda, si els errors o omissions en declaracions ja presentades han fet que es realitzi un ingrés inferior al que legalment correspongués o la realització d’una devolució superior a la procedent, s’han de regularitzar mitjançant la presentació a través de Renda WEB d’una declaració complementària a la presentada originalment.