Quatre trens Avant

La vaga d’interventors de trens de Renfe obliga a cancel·lar trens i a ressituar els passatgers

La vaga d’interventors de trens de Renfe obliga a cancel·lar trens i a ressituar els passatgers

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Segons ha informat l’operadora, la vaga d’interventors de trens internacionals de Renfe obliga aquest divendres a cancel·lar quatre trens Avant de la línia entre Barcelona i Figueres i a ressituar els passatgers. La resta del servei no s’ha vist afectat per una protesta que impulsen els empleats que fan els trajectes fins a Marsella i Lió per reclamar una millora de les seves condicions laborals.

Notícies relacionades

Els sindicats CGT, SF i Alferro –els convocants de la vaga– acusen l’empresa de desembarcar a França sense aclarir l’encaix que tindrien les noves funcions i responsabilitats que la legislació francesa exigeix a l’interventor en territori francès. En concret, lamenten que Renfe no s’hagi compromès a sufragar més enllà dels primers 300 euros en cas d’atenció sanitària a França, ja que en aquest país hi ha un copagament sanitari.

A més d’assegurar una cobertura sanitària completa a França per als treballadors, els sindicats demanen que la retribució dels agents d’intervenció sigui «justa i d’acord amb la responsabilitat» que la normativa francesa els exigeix i la presència indispensable de dos interventors a cada tren.