Connexió amb França

Vaga d’interventors internacionals de Renfe: quins trens es veuran afectats

Començarà aquest divendres, 4 d’agost, i es renovarà cada divendres

Vaga d’interventors internacionals de Renfe: quins trens es veuran afectats
1
Es llegeix en minuts

CGT ha convocat una vaga indefinida en el servei internacional de Renfe entre Barcelona i Lió/Marsella, que començarà aquest divendres, 4 d’agost, i es renovarà cada divendres, amb l’objectiu de demanar a l’empresa la total cobertura sanitària dels interventors dels trens en territori francès.

El sindicat explica en un comunicat que Renfe no s’hauria compromès a sufragar més enllà dels primers 300 euros en cas d’atenció sanitària a França, ja que en aquest país hi ha un copagament sanitari.

Juntament amb els sindicats SF-Intersindical i Alferro, CGT reivindica que la retribució dels agents d’intervenció sigui «justa i conforme a la responsabilitat que la normativa francesa els exigeix», així com la presència de dos interventors a cada tren.

Notícies relacionades

Fonts de Renfe han matisat que està prevista la circulació de tots els trens AVE previstos amb destí a les dues ciutats franceses.

La vaga sí que afectarà quatre trens Avant que realitzen el trajecte Barcelona-Figueres, els viatgers del qual seran ressituats als següents combois que realitzin el trajecte.