Traspàs entre consellers

Juli Fernàndez regala a la nova consellera de Territori la mateixa maqueta de tren que li va donar Puigneró

Juli Fernàndez regala a la nova consellera de Territori la mateixa maqueta de tren que li va donar Puigneró
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Com ja va passar fa vuit mesos i un dia, el traspàs de carteres en la Conselleria de Territori d’aquest dilluns ha sigut breu i amb poques paraules. Fa temps que la maleta que simbolitzava l’entrega de la responsabilitat governamental es va deixar d’utilitzar en aquests actes. A canvi, es donen carpetes, llibres... o maquetes de tren. El que no és tan comú és que aquesta es recicli .

Juli Fernàndez ha entregat a l’acabada de nomenar consellera Ester Capella la mateixa reproducció d’un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que li va donar l’octubre de l’any passat el llavors vicepresident sortint Jordi Puigneró. Aquell dia, se li va fer entrega de la maqueta, una carpeta amb documentació de la llei de territori i un llibre del mateix Puigneró, ‘El 5è poder’.

Procedent del despatx de Font

Es dona la casualitat que aquest tren de l’operadora ferroviària catalana ja havia fet el viatge des del despatx del secretari general de Territori de llavors, Ricard Font, que l’hi va donar en l’últim moment al vicepresident perquè els regals al conseller entrant tinguessin cert punt d’infraestructures.

Aquest dilluns, Fernàndez, substituït pel president Pere Aragonès després dels mals resultats electorals d’ERC, ha fet una única entrega que, casualment, ha recuperat de la que se li va fer a ell fa vuit mesos. Com és habitual també, les poques paraules que s’han intercanviat en públic, entre somriures, han sigut sobre la situació ferroviària a Catalunya que en aquests mesos no ha canviat gens a Rodalies.

Tots els trens i vies

Notícies relacionades

«Ja saps, consellera Capella, que volem tots els trens i totes les vies», li ha recordat l’exalcalde de Sabadell al despatx amb vista a l’estació de Sants de l’avinguda de Josep Tarradellas. La fins ara delegada a Madrid ha volgut ser amable amb Juli Fernàndez i ha assegurat que deixa «un bon llegat» i que espera no decebre la ciutadania ni el president que ha confiat en ella.

«A Catalunya sabem molt bé on anem i els trens sempre ens porten a alguna part», ha conclòs Capella amb la ben aprofitada maqueta de tren de Ferrocarrils a les mans.