Pensió

Els jubilats estan d’enhorabona: ja poden reclamar aquests diners a Hisenda

Afecta els que van ser ocupats del sector bancari abans de 1979

Els jubilats estan d’enhorabona: ja poden reclamar aquests diners a Hisenda

Feed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Es tracta d’un grup reduït de jubilats els que podran beneficiar-se d’una sentència que ha determinat que han estat pagant més IRPF del que els corresponia, però per a ells Hisenda té una cosa que els pertany, sempre que ho sol·licitin.

Totes aquelles persones ja jubilades que han estat treballant en el sector bancari abans de 1979 podran reclamar a l’Estat, mitjançant instància a l’Agència Tributària, el que se’ls ha cobrat de més. Segons el recollit per Europa Press, la Sala Contenciosa Administrativa del Suprem va donar la raó a un jubilat del sector bancari que demanava que part de la seva pensió, lligada al que va aportar obligatòriament entre el 1967 i el 1978 a la Mutualitat Laboral de Banca, no tributés en les declaracions de la Renda.

Notícies relacionades

Aquestes aportacions a la Mutualitat no haurien d’haver tributat al 100% en la seva declaració sobre l’IRPF, si no que havien de tributar com a rendiments del treball al 75%.

Es calcula que la devolució mitjana a què aspirarien els contribuents afectats estaria entorn dels 650 euros per exercici fiscal, i es podria reclamar la quantitat pagada de més a l’exercici del 2022 i als quatre exercicis immediatament anteriors, ja que més enllà els deutes amb Hisenda prescriuen.