Projecte en redacció

Transports licita la millora de la carretera B-30 a Cerdanyola, un dels punts negres de la xarxa viària del Vallès

El ministeri licita per un milió d’euros la reforma d’1,4 quilòmetres d’aquesta autovia per millorar la seguretat viària

Transports licita la millora de la carretera B-30 a Cerdanyola, un dels punts negres de la xarxa viària del Vallès

ALBERT SEGURA / ACN

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Un dels punts viaris on habitualment es concentren problemes circulatoris és el Vallès. La descripció de retencions en l’elenc de carreteres format per l' AP-7, la B-30 i la C-58 és habitual en els informatius de tot tipus. Les incorporacions d’una via fins a una altra, per accedir als municipis, els centres comercials o els polígons industrials són generadores de cues. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat aquest dimecres que actuarà en un, a la B-30 a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), amb la intenció justament de prevenir accidents i millorar la fluïdesa del trànsit.

Transports ha licitat un contracte de serveis per redactar el projecte d’aquest recorregut de la B-30 d’1,4 quilòmetres (entre el 6,8 i el 7,2) en sentit nord, que es considera un TCA, és a dir, un Tram de Concentració d’Accidents i, per tant, un lloc on les administracions solen destinar fons per remetre la situació.

Rectificar el traçat

Notícies relacionades

Segons han informat en un comunicat, es pretén rectificar el traçat i millorar els accessos per alleujar la congestió de trànsit cap al nord d’aquesta carretera, també en l’accés a la C-58 cap a Barcelona i alleujar la congestió de trànsit en el sentit sud de la B-30, entre l’accés a la C-58 sentit sud i la sortida cap a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L’actuació, que s’inclou en el programa de conservació i manteniment de la Xarxa de Carreteres de l’Estat, amb una inversió per part de Transports de 140 milions d’euros en els últims quatre anys a la província de Barcelona, està situada a poca distància d’on dies enrere es va anunciar que es preveu construir una passarel·la per accedir al Baricentro. L’anunci serà pròximament publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).